Край на павилионите и сергиите в центъра на София

  • 28 януари 2015 20:58

  • 2502
  • 3
Край на павилионите и сергиите в центъра на София
© Getty Images/Guliver

Нова наредба на Столичната община слага край на безразборните реклами в центъра на София. Предвиждат се още по-строги правила и за разполагането на сергии, съобщи БТВ.

Новата наредба разделя София на няколко зони с различни правила за това къде може да има реклами и къде не. Санкциите за нарушителите също са по-сурови. В историческия център вече няма да се поставят павилиони и сергии. За физически лица глобите са от 2 до 5 хиляди лева, а за фирми - от 10 до 50 хил. лева.

Всички рекламни съоръжения, които не са поставени по правилата, ще бъдат премахвани.

Площад „Света Неделя” е едно от местата, на които вече няма да виждаме реклами. Заедно с тях трябва да изчезнат и будките.

По-голямо предизвикателство от будките са незаконно поставените реклами. Години наред инспектори водят битка с нарушителите. „Имаме известен успех. Аз лично не съм доволен от това, което е постигнато до момента, но не става лесно”, каза главният архитект на София Петър Диков.

На мястото на премахнатите съоръжения или реклами много бързо поникват нови. Изграждането на допълнителни конструкции към сградите за фирмени табели вече е напълно забранено.

Наредбата забранява поставянето на реклами върху сгради – паметници на културата, представителни институции, пътни знаци, дървета, стълбове, зелени площи и в терени на детски градини и училища.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2502 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Лафка

2015.01.29 | 13:43

3
Явно Lafka работи на загуба и трябва малко да се поразчисти конкуренцията.

2015.01.29 | 10:21

2
Zashto gi mahate,sled kato i grajdani i drebni targovci imat polza ot tiah?Pak na monopolite da ugodite.

2015.01.29 | 10:20

1
То не е само Лафка.Има ''Бупас'' и ''Бибоп'',но те са на хора на Диков,както и рекламните билбордове на ннеговите хора.Само хора от ГЕРБ ще работят!

Добави коментар

Водещи новини