Свлачище затвори международния път за Турция

  • 28 януари 2015 20:10

  • 1625
  • 0
Свлачище затвори международния път за Турция
©

Международният път за Турция край Малко Търново пропадна заради свлачище. Ако участъкът спешно не бъде укрепен, има опасност достъпът до границата да бъде прекъснат. За часове свлачището е погълнало едната лента за движение и там вече е опасно да се пътува, съобщи БТВ.

„Ако работи свлачището със същите темпове, това значи, че вдругиден ще откъсне и другата лента. Ето, снегове, мъгли, ако недай си, Боже, вечерта се случи нещо с автобуси, тогава ли ще почнем да взимаме мерки?!", възмутен е кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев.

Според местните свлачището се е активизирало заради претоварените камиони с дървесина от Странджа планина. Единствено дъждът и обилният снеговалеж спират за кратко сечта в гората. „Контролиращите органи твърдят, че голяма част от нарушенията се извършват през тъмната част на денонощието, когато няма постове, които да контролират това движение по пътя”, обясни областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

За да спрат нарушителите, от Областната управа обмислят нощни проверки с жандармерията. От пътното пък обещаха до края на седмицата да направят сондаж на пропадналия участък.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини