Павлова към Манолова: Трябва да сме единни, не да си пречим

  • 28 януари 2015 17:24

  • 2496
  • 7
Павлова към Манолова: Трябва да сме единни, не да си пречим
©

Министерският съвет прие Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Днес бяха отпуснати 1 млрд. лева, бе утвърдена и методиката на програмата. Отпуснатите средства са под формата на държавна гаранция, която се дава на Централната банка. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Относно опасенията на опозицията, че санирането се правело по избирателни списъци и е корупционна схема, Павлова коментира така: "Дори не си заслужава да коментираме емоционалния изблик на госпожата. Само ще кажа, че на крива ракета - Космосът й крив. Тази омраза и злоба, която прозира от думите на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на показва, че сме напипали пулса на обществото и сме на прав път.

Намеренията са ни добри, увери Палова. По този начин ще подпомогнем българските домакинства. Длъжни сме да ги подкрепим, защото изоставаме от другите страни от бившия соцблок. Трябва да сме единни при една такава програма, не да пречим.

Спекулациите за "наши" и "ваши" фирми са неоснователни. Има основен изпълнител и това са общините. Кметовете в тях са от различни партии, ние не ги делим, подчерта регионалният министър. Всяка община сама ще избира фирмите, които ще санират. Направили сме предписание да се ангажират малките фирми и производители на материали и по този начин да ги подпомогнем икономически". Аз гарантирам, че даваме шанс на малките фирми. Рискове няма, защото има органи, които ще следят целия процес. За нас от значение е да подкрепим живеещите в сградите, за нас по-важно е да започнем да санираме.

Право на саниране ще имат всички видове панелки, проектирани до 1999 г., които имат минимум 36 апартамента в тях. 67% на собствениците трябва да са съгласни, регистрират сдружение (безплатно), Агенцията по вписвания ще създаде ред, по който да вика сдруженията. След това се заявява желанието за саниране, отново обясни Павлова.

Тя опроверга опасенията за злоупотреби с регистрираните сдружения. Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена посочи, че те нямат никакви правомощия по закон, сдружението е с ограничени функции.

Програмата като реализация може да започне от другата седмица. Вече имаме регистрирани сдружения, добави тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2496 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.01.31 | 17:13

7
единни с лайната от ГРОБ ли АХХАХАХАХАХАХАХХАХАХА
Марксист

2015.01.31 | 17:13

6
Почва големия грабеж на герберастите и костовистите с подкрепата на ПФ! Ще "санират" една малка част жилища само в София около центъра, и едни фирми и фирмички ще направят големия удар!
tarkalan

2015.01.31 | 17:12

5
За теб и акото да ти избършат от на.рания г.з пак ще грабеж. Сидеристите и комумотантите от самолет си личите! Страдате ли??
AJ4A

2015.01.31 | 17:12

4
Пролетарии от всички страни съединявайте се, хахахаха!!! Комунисти, комсомолци, пионери, сме в един и същи строй, сме в един и същи строй винаги във труд и в бой, в труд и в бой, в труд и в бой, винаги във труд и в бой ........ Ама тоя път НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ МЯСТО В ШУБРАКА, В КОЕТО ДА СЕ СКРИЕТЕ, ДОЛНИ МРЪСНИ ШУМКАРИ!!!!
AJ4A

2015.01.31 | 17:11

3
Хубавото е, че сте сравнително младички и със сигурност ще доживеете до часа на разплатата - когато ПРОРУСКАТА БОЛШЕВИШКА СГАН ЩЕ ПЛАТИ С ЛИХВИТЕ ЗА ВСИЧКИТЕ СИ ПРЕДАТЕЛСТВА СПРЯМО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!

2015.01.31 | 17:11

2
Но като не мислиш като мен, не мислиш правилно.

2015.01.29 | 13:14

1
А така другарки - разберете се , както в доброто старо време и в името на народа дкмс-то...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини