ГЕРБ: ЕК дава кредит на доверие на днешното управление

  • 28 януари 2015 15:09

  • 1423
  • 8
ГЕРБ: ЕК дава кредит на доверие на днешното управление
© Булфото

Европейската комисия /ЕК/ с това, което има в доклада, дава кредит на доверие към днешното управление, коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. По думите му, когато има стабилно управление, биха могли да бъдат реализирани и конкретните законодателни промени, които да доведат до реални действия на изпълнителната власт.

Въз основа на предприетите вече стъпки в законодателството, Цветанов е убеден, че в предстоящите месеци ще бъде подобрена  борбата срещу тежката организирана престъпност, възстановено доверието на партньорите ни от ЕС от началото на 2013 г., ще има политически консенсус по одобрената миналата седмица актуализация на стратегията на съдебната реформа, за което той благодари на парламентарно представените сили в НС от управляващото мнозинство и от опозицията.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е разтревожен обаче от факта, че ако през есента на 2012 г. България е изпреварвала Румъния в съдебната реформа, сега, в рамките на последната година и половина северната ни съседка, особено по високите етажи на властта, демонстрира политически консенсус по проблема. За мен, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ, е важно да концентрираме вниманието си върху корупцията, схемите и практиките, за да може да има правораздаване, което да съответства на очакванията на хората. През последните години, призна бившият вътрешен министър, у нас за корупция, за участие в корупционни схеми няма осъдени представители от най-високите етажи на властта и това се констатира като дефицит за българската страна. Надяваме  се с общите усиля, включително и на законодателя, да се стабилизира и укрепи съдебната система, допълни Цветанов.

Според председателя на правната комисия Данаил Кирилов, докладът на Брюксел дава надежда и доверие по отношение работата за укрепване на правораздаването, подчертава важната роля на ВСС, който би следвало да поведе реформата в правораздавателната област. В същото време от ГЕРБ декларираха, че разбират тежестта на политическата отговорност и на  отговорността на законодателния орган, вменени от доклад.

Затова и в изпълнение на стратегията за съдебна реформа много скоро ще бъдат внесени промени в Закона за съдебната власт, за  които от ГЕРБ обещават да търсят максимално широк правен и политически консенсус. Предстои също разглеждането на закони за  специалните служби, в близките 10 дни ще бъде внесен и устройствен закон за тях, на дневен ред са и промени в НК, с  които се въвеждат нови състави за участие в терористични групи.

В петък, напомни Данаил Кирилов, изтича срокът за внасяне на кандидатури за главен съдебен инспектор като до момента няма  постъпили имена в Народното събрание.

За да има промени в конституцията по посока на съдебната власт, е необходим широк политически консенсус, коментираха още от ГЕРБ.

Нека да заложим на бъдещи цели, които да ни обединяват, а не да залагаме на това, което ще ни противопостави, призова в заключение Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1423 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.01.29 | 20:35

8
bla,bla-smurt za gerb-boiko i cvetanov v zatvora
САРАЙСКИ ХРОНИКИ

2015.01.29 | 20:35

7
МЪКАААААА , ГОЛЯМА МЪКА , БАЙ МЕСТАНЕ , БЛАГОДЕТЕЛЮ МОЙ -- ИСКАТ ДА МЕ НАБУТАТ В ПАНДИЗА !! НЕ ИМ РАЗРЕШАВАЙ БАЙ МЕСТАНЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ВИНАГИ И САМО ЗА ДПС ! А ТАКАААААА ТЪПАЦИ И ИДИОТИ !! Атаката продължава в сараите под масата !!

2015.01.29 | 20:35

6
От кога пандизчиите изтърпяват наказанието си в НС! Намерил се кой да ми говори за корупция!

2015.01.29 | 20:35

5
Дават ви кредит защото работите за ЕК и против интересите на Българският народ !

2015.01.29 | 20:35

4
цецооооуууу къде си в Ц.З. съм шефе а ти.скоро и аз ще съм там

2015.01.28 | 19:20

3
А кой работи за интересите на народа? - станишев или гоце първанов или пък местан ? ААА сигурно е пеевски,за него забравих ! Егати хухавелите, пишат само простотии тука и търкат залудо буквите на кавиатурите.

2015.01.28 | 17:01

1
Пич не съм цитирал имена , но горе долу си ги изброил всичките да не подминем миналите правителства !
КОГА ще дадат поне евро и половина на БЪлгария за

2015.01.28 | 18:02

2
КОГА ще преведат поне десет милиарда живи евра за покриване на щетите нанесени на бюджета от тн "европроекти" поне или ще ни баламосват с ГАЗОВИ ПЪБОВЕ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини