От "Дондуков"2: Българските политици да си говорят с нов тон

  • 28 януари 2015 14:40

  • 1211
  • 3
От "Дондуков"2: Българските политици да си говорят с нов тон
©

За трета поредна година на „Дондуков” 2 се събраха четиримата демократично избрани президенти на страната ни, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Президентите коментираха, че безпринципното политическо противопоставяне и теснопартийните интереси, довели до намаляване на авторитета и доверието на институциите, е време да отстъпят пред установяването на един нов тон на общуване сред българските политици.

Четиримата се обединиха около позицията, че подобен нов тон се наблюдава през последните няколко месеца и е от изключително значение за постигането на вътрешнополитическа стабилност.

Държавниците изразиха надеждата, че 2015 година ще бъде годината на реформите. Според Желев, Стоянов, Първанов и Плевнелиев има реални предпоставки важни реформи в сектори като здравеопазване, енергетика, пенсионна система, съдебна система, образование, сигурност да бъдат напрактика реализируеми.

Президентите изразиха мнението, че е крайно необходима мобилизация и колективно усилие от страна на българските политици, за да могат гражданите на страната да усетят конкретни резултати и позитивна промяна. Четиримата държавници са убедени, че националните приоритети трябва да останат извън ежедневното политическо противопоставяне, като се работи последователно по тях, независимо кой е на власт.

От изключително значение е и работата по стабилността, сигурността и предвидимостта, тъй като преминаваме през времена на вътрешни, външни кризи и нестабилност, в региона около нас има и много конфликтни зони.

Преминаваме през трудни времена на комбинация от външни и вътрешни кризи, в региона около нас има много конфликтни зони, затова е от изключителна важност да се работи за стабилност, сигурност и предвидимост.

Президентите увериха, че както до сега институцията ще продължава да работи за устойчивост на демократичните процеси. Занапред също трябва да се търсят различни форми на сътрудничество между властите и за укрепване на държавността.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1211 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.28 | 20:51

1
КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ? ТОВА ЧЕ СА БИЛИ ПРЕЗИДЕНТИ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ СЕГА СА ПРЕЗИДЕНТИ. ТОВА ДА НЕ СА НЯКАКВИ ПОЖИЗНЕНИ ДИКТАТОРИ. ИМАЛИ СА ТЯХНОТО ВРЕМЕ, СЕГА Е МИНАЛО. НИКОЙ НЕ СЕ НУЖДАЕ ДА МУ ДАВАТ ТОН. СЕГА НАРОДА Е ИЗБРАЛ ДРУГИ.
....

2015.01.29 | 09:06

3
Та те са от една мафия, ще се подкрепят разбира се. Така ще бъде докато народа не грабне тоягите и да постави всички на мястото им.
каката на баткото

2015.01.29 | 09:04

2
цървул до цървула!!!

Добави коментар

Водещи новини