Местан: Имаме проблем със стратегическия интеграционен манталитет

  • 28 януари 2015 14:31

  • 1304
  • 6
Местан: Имаме проблем със стратегическия интеграционен манталитет
© Булфото

Имаме дефицити по отношение на стратегическия интеграционен манталитет и това трябва да се осмисли като обща отговорност на всички партии в 43 НС и на специализираните НПО, които осъществяват дейност по темите на наблюдение от страна на ЕК. Това заяви лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в на брифинг в парламента.

„Във връзка с продължаващият обаче вече осем години механизъм, за първи път ще си позволя да изразя оценка, която досега не съм споделял. Мисля, че за никого не е тайна, че България и Румъния покриха формално всички критерии за своето еврочленство, последователно в годините на предприсъединителния период. Въпросът е защо беше определен механизма за сътрудничество и оценка> Много е важно да се намери отговор на този въпрос", коментира Местан.

Лидерът на ДПС заяви, че за него е явно, че сме били готови формално, но не и действително. „Най-важният урок с трудния път на реалното интегриране на Румъния и България в ЕС се свежда до това, че тези две държави бяха формално готови за членство, но въпреки огромното желание, енергия и на гражданското общество, изглежда сме имали дефицити на това, което определяме като стратегически манталитет. По формални критерии Румъния и България са на едно от първите места в целия ЕС сред по показател транспонирано европейско право във вътрешното. Тогава, защо все още има усещането, че имаме проблем с реалния си интегритет?”, запита той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1304 6

Коментари 6

Добави коментар

2015.01.31 | 17:17

6
На основание чл. 11 ал. 4; чл. 44 ал. 2 и във връзка с чл. 150 ал. 1 от Конституцията на Република България следва да обявите за противоконституционно образуването и съществуването на политическа партия „Движение за права и свободи“

2015.01.31 | 17:17

5
Ти си много болен човек и мисленето от феодализма е във последен стадиий и единественото ти лечение на напредналия фанатизъм във мисленето,което ти пречи,но не осъзнаваш вредното ти присъствие от неизбежното ти състояние е да си теглиш фитила.

2015.01.31 | 17:16

4
От тази неграмотна 25 годишна политика,България не може да вдигне глава от изостаналото ви неспособно племе мързеливо,което непрекъснато се умножава като форсиран пилешки инкубатор недорасъл?

2015.01.31 | 17:16

3
Изкуфял и побелял,Съсел ефенди отчаян и психясан,не си дава сметка,че е станал за смях и,че никой не си прави труда да му слуша глупостите които ежедневно бреца.

2015.01.31 | 17:16

2
имаме проблем с теб прасчо
Умник Гюро

2015.01.31 | 17:16

1
Предатели като Местан и Доган да се вкарат в Урановите мини, а ДПС и БСП да бъдат обявени извън закона за терористична дейност.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини