Бил Гейтс предупреди за задаваща се смъртоносна болест

  • 28 януари 2015 13:31

  • 3327
  • 2
Бил Гейтс предупреди за задаваща се смъртоносна болест
©

Трябва да се готвим за евентуална "война"срещу пандемия от смъртоносна болест, заяви американският милиардер Бил Гейтс по време на конференция на дарители от Глобалния алианс за ваксините и имунизациите в Берлин.

Той е убеден, че светът трябва да си вземе сериозна поука от случая с ебола и да разчита на новите технологии в борбата с вирусните заболявания, пише news7.bg.

"Възможно е да се появи патогенен вирус, още по опасен и труден за ликвидиране от ебола: някаква форма на грип или на друго заболяване, което още не ни е известно", посочва Гейтс. Собственикът на компютърния гигант Windows се занимава с активна благотоворителна дейност и очевидно е готов да инвестира средства в новия проект.

"Ние не знаем дали това ще стане, но рискът е достатъчно голям, за да си зададем един въпрос: "След епидемията от ебола достатъчно готови ли сме за отпор? Трябва да сме подготвени като за война."

Припомняме ви, че вирусът на ебола е отне живота на 8 641 души през изминалата 2014 г. Заболелите в световен мащаб са близо 22 000.

По време на конференцията Великобритания и Бил Гейтс обещаха да дарят по около 1,5 млрд. долара за ваксиниране на деца в бедни страни.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3327 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.01 | 12:51

2
Тоя що не се гръмне. Естествено, че след като върви срещу природата, тя си връща. Първият заразен от този вирус ще е той самият.

2015.02.01 | 12:51

1
Питам се дали не "инвестира" в разработките на такъв "вирус" !?

Добави коментар

Водещи новини