Харесайте facebook страницата ни

Иконите на Преподобна Стойна лекуват душата

Иконите на Преподобна Стойна лекуват душата и болежките на хиляди българи, посетили църквата  на необикновената монахиня и лечителка в с. Златолист, пише в. "Всеки ден".

Вярващите престъпват прага й с листче в ръка, на което са написали желанието си. Точно под купола в храма има плоча в двуглав орел. Смята се, че ако някой постои там и си пожелае нещо, то ще се сбъдне. Именно на тази плоча самата Преподобна Стойна е заставала, когато се е молела. Хора разказват, че дори са я виждали по време на молитвите си да левитира на около метър от земята.

В двора на къщата пък се извисява 1300-годишен чинар, чиято сянка също гонела болестите.

Приживе баба Ванга признала, че Стойнето Сушева Димитрова - Преподобна Стойна, е нейната духовна майка. Преподобна Стойна е дошла в Златолист от село Долна Сушица и заради думите на Ванга до днес е смятана за неин предшественик.

Пророчицата от Рупите дори казвала, че почита Стойна като светица. Тя е родена на 9 септември 1883 г. в село Хазнатар, Серско, тогава в Османската империя, днес в Гърция.

На седемгодишна възраст се разболява от едра шарка, от която ослепява. След това се появяват ясновидските и лечителските й способности. Прозвището си получава от съселяните си заради аскетичния начин на живот.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар