Каракачанов: Докладът е по-благоприятен, отколкото се очакваше

  • 28 януари 2015 10:11

  • 73503
  • 0
Каракачанов: Докладът е по-благоприятен, отколкото се очакваше
©

Смекчаването на доклада на Европейската комисия /ЕК/ е възможност за правителството, за парламента и всички институции да заработят, въпросът е тази възможност да бъде оползотворена, а не да чакаме следващия доклад. Това коментира в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, преди по-късно днес Брюксел официално да оповести докладите за България и за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка.

Според политика, мониторингът е излишен, защото не сме страна, която кандидатства за членство в ЕС, а сме член на Съюза. Каракачанов признава, че много от критиките са абсолютно основателни, но съдебна реформа не може да се прави за 24 часа.

По отношение на нея нашето отношение беше много ясно: досега всичко се е правило на парче, нормално е между трите власти - законодателна, изпълнителна и съдебна, по темите в съдебната реформа да има синхрон, единомислие, подчерта той. И обясни, че парламентът лесно може да гласува нещо, което, ако не отговаря на разбиранията на хората от съдебната система, например, няма да има никакъв ефект. Ако погледнем, докладът е доста по-благоприятен от това, което се очакваше, допълни лидерът на ВМРО.

Това било така, защото всяко едно ново правителство, което заявява и в програмната си декларация, и в програмата за управление добри намерения, получава някакъв шанс, добави той. За да не бъде организираната престъпност една от най-черните точки за България, за които сме критикувани от ЕК във всеки доклад, е необходимо, според Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, да бъде пресечена възможността криминалните групи да се ползват от покровителство на ниво изпълнителна, съдебна власт и полиция.

Последвайте канала на

Нора Виткова
73503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини