Кадиев: ГЕРБ разпъват политически чадър над Стоян Мавродиев

  • 28 януари 2015 10:02

  • 1527
  • 0
Кадиев: ГЕРБ разпъват политически чадър над Стоян Мавродиев
© Булфото

Утре предстои парламентарната Комисия по бюджет и финанси да изслуша ръководството на Комисията за финансов надзор (КФН). Според предварителният анонс, който направи по темата председателят на комисията Менда Стоянова, на срещата няма да стане въпрос за последните скандали около КФН, която наложи рекордни глоби на издания на "Икономедия" и врачанският "Зов нюз", заради това, че са работили по теми, свързани с банковата криза. Ще се обсъжда надзорът върху пенсионно-осигурителните дружества.

"Това, което се случва, е политически чадър от страна на ГЕРБ над Стоян Мавродиев", заяви в интервю за БНР Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, депутат от "БСП лява България". "Той е техен бивш народен представител, продължава да прокламира навсякъде, че е от ГЕРБ, че е демократ, както наскоро заяви някъде. Те, очевидно, чувстват някакво задължение да го пазят. Нека го пазят, няма проблем, стига обаче Комисията по финансов надзор да си върши работата. Когато имате дупка от 3,4 милиарда лева в КТБ и комисията, наред с БНБ и ред други институции в държавата е проспала това нещо, тогава всички тези хора трябва да си отидат", каза още депутатът. Според него това, което се случва в Комисията за финансов надзор, е изключително обезпокоително и тя е превърната в едноличен търговец, който изпълнява единствено вижданията на председателя на Комисията. По думите му там непрекъснато има скандали и напускат качествени специалисти.

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в определи глобите, наложени на медии, писали по банкови теми, като опит на Комисията за финансов надзор да наложи ограничения за всички медии. "Сигналът, който се изпраща към медиите, е съвсем ясен. Внимавайте за всяка дума, която пишете, дори и да сте някакъв врачански сайт. Такова наказание, с такава тежест, което убива този сайт, означава само едно "Бий самара, за да се сеща магарето". Магарето са всички медии", разясни Кадиев.

Депутатът коментира и новината, разпространена вчера, че "KPMG - България" ще обжалва глобата от общо 200 хиляди лева, която Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори ѝ наложиха заради пропуски при одитите на КТБ от 2009-а до 2013-а година. "Аз не разбирам KPMG. Те имат застраховка, която е много по-голяма от сумата от 200 хиляди лева, така че дори няма да платят нищо, ще го плати техният застраховател. По-скоро го правят, за да натрият носа на българската държава, на обществото и да покажат, че нищо не ги интересува", добави той. Според Кадиев Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори трябва да бъде закрита.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини