Пресякоха контрабандните канали за цигари в Италия

  • 27 януари 2015 21:46

  • 1804
  • 0
Пресякоха контрабандните канали за цигари в Италия
©

Италианските власти разбиха пет престъпни организации, които внасяли контрабандно цигари в страната, съобщава БТА.

Сред разбитите организации има италиански и чужди групи. Те са свързани помежду си и са внасяли контрабандно цигари от Източна Европа и Гърция в Италия.

Щетите от схемата са за 2,5 милиарда евро заради неплатени мита и ДДС. Мрежата е внесла 106 тона цигари, тоест около 530 000 стека или над 5 милиона пакета на обща стойност 27 милиона евро.

В хода на разследването на местопрестъплението са задържани 88 души и са конфискувани 16,5 тона цигари и 60 превозни средства на стойност почти 1 милион евро. Конфискувани са и други материали за прикриване на дейността на престъпните групи на стойност стотици хиляди евро.

В края на разследването са издадени заповеди за арест за 301 души, замесени в схемата - италианци, българи, гърци, германци, руснаци, украинци, поляци, молдовци, унгарци, литовци, латвийци, аржентинци, румънци и словаци. Сред арестуваните досега е лидерът на свързана с групата чужда банда. Той е украинец, висок 2,20 метра и бивш шампион по волейбол.

Товарите с цигари са идвали в Италия от Полша, Украйна и Унгария, както и от Гърция. Те са били предназначени за вътрешния пазар.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини