16 години затвор за бащата, убил с ритници дъщеря си

  • 27 януари 2015 17:43

  • 2240
  • 7
16 години затвор за бащата, убил с ритници дъщеря си
©

16 години затвор при първоначален строг режим получи 38-годишният Пламен Петров. На 20 април 2014 г. той преби до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена, съобщи Дарик.

Русенският окръжен съд го намери за виновен в умишлено убийство на рождената му дъщеря, убита по особено жесток и мъчителен начин. От присъдата ще се приспаднат около 9 месеца, които Пламен е прекарал в следствения арест. Съдът оправда съпругата му Емилия, която бе обвинена, че не се е притекла на помощ на детето.

От прокуратурата не обявиха, че ще обжалват присъдата в законовия 15-дневен срок, но адвокатът на Пламен бе категоричен, че ще го направи.

Според прокуратурата бащата е убил детето си по особено жесток и мъчителен за 7-годишната Пламена начин, демонстрирайки ярост, ожесточеност и садизъм. За това се съди от броя на ударите и начина на побоя – с дръжка на метла, точилка и ритници, при които са нанесени мозъчни травми и е разкъсано сърцето.

По-рано националният консултант по съдебна психиатрия доц. Петър Маринов заяви, че Пламен е тежък психопат, но към момента на инцидента е съзнавал напълно какво върши. Прокуратурата поиска за съпругата на Пламен - Емилия, да се наложи пробация от 6 месеца, тъй като тя с бездействието си не е попречила на мъжа си да пребие до смърт детето.

Защитниците на двамата подсъдими изтъкнаха като смекчаващи вината обстоятелства психическите заболявания на Пламен и Емилия, като не съгласиха със заключенията на тройната психологическа и психиатрична експертиза, че те са съзнавали напълно действията си.

В същото време показанията на свидетелите са категорични, че Пламен е полагал грижи за двете си деца. Според адвоката му наказанията - стоене в ъгъла с вдигнати ръце по 15-30 минути, 100 клякания и др., са били под давление на съпругата му, която е била изнервена от непослушанието на 7-годишната Пламена и 4-годишната й сестра.

Според защитата целта на Пламен е била да накаже детето си, а не да го убива, а когато е видял, че не диша, се е опитал да го реанимира и го е откарал веднага в болницата.

Последните думи на двамата подсъдими преди произнасянето на присъдите бяха, че съжаляват за станалото. „В него ден не съм осъзнавал, че мога да убия дъщеря си. Моля съдът да ми наложи по-ниско наказание", каза Пламен. "Съжалявам за Пламена”, каза съпругата му Емилия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2240 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
111111

2015.03.20 | 21:02

7
Малко са 16.
FM

2015.03.20 | 21:02

6
Делото трябва да се обжалва. И на Бащата да се даде доживотна присъда. Без право на замяна.
Бойко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.01.28 | 13:42

3
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!
cfbzcf

2015.01.29 | 13:15

5
Ти си олигофрен, бе, мойто момче

2015.01.28 | 21:58

4
А ти уникален сидераст с психическо разстройство.

2015.01.28 | 13:41

2
Е браво бе, много строга присъда???
ПОПРАВКА

2015.01.28 | 11:33

1
аушвиц

Добави коментар

Водещи новини