3 нови професии предлагат училищата в Шуменско

  • 27 януари 2015 15:03

  • 1232
  • 0
3 нови професии предлагат училищата в Шуменско
© Булфото

Три нови професии ще предложат през учебната 2015/2016 година училищата в Шуменска област. И трите специалности са за учениците, завършили основно образование, съобщава Радио Шумен.

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Шумен предлага професия „дизайнер”, в специалността „Интериорен дизайн”. Шуменската гимназия по селско стопанство ще обяви прием за професията „агроеколог” в специалността „Агроекология”. СОУ „Св. Паисий Хилендарски” във Върбица ще предложи на учениците професията „сътрудник в малък и среден бизнес”.

Това стана ясно на днешното заседание на Постоянната комисия по заетост в област Шумен. Членовете на комисията решиха да бъдат обявени общо 43 професионални паралелки за новата учебна година – със 7 повече от реализирания прием през миналата година, въпреки че седмокласниците тази година са с 248 по-малко отколкото миналата, а осмокласниците – с 48 повече.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието Върбан Върбев увери, че всички професионални паралелки са съобразени с потребностите на бизнеса в региона. На днешното заседание на комисията по заетост не присъства нито един представител на работодателските организации.

Последвайте канала на

1232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини