Умни обувки зареждат батерии

  • 27 януари 2015 12:59

  • 987
  • 0
Умни обувки зареждат батерии
©

Падането на батерията на телефона или таблета по средата на деня или по средата на нищото няма да е проблем благодарение на нови обувки, които ще могат да генерират енергия, докато човек върви.

Умните обувки могат да произвеждат енергия по два начина – с електроника, улавяща удара на петата в земята, или с такава, която улавя движението на крака напред или назад, пише в. "Новинар".

Освен тези полезни функции в маратонките на бъдещето могат да бъдат вградени и сензори, които измерват ускорението на крака, ъгловата скорост и магнитното пое, така че свързана с тях програма да изчислява изминатото разстояние и посоката, в която е извършвано движението.

Тази технология би мога да бъде приложена в много сфери, като особено полезна би била на спасителни екипи, които влизат на непознат терен и после лесно трябва да намерят пътя обратно.

За момента джаджата не произвежда достатъчно енергия за захранване на телефон или друга по-едра електроника, но инженерите вярват, че и това може да бъде решено в скоро време.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
987 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини