''Любовта единствена'' от Лоранс Плазне

  • 27 януари 2015 11:45

  • 877
  • 0
''Любовта единствена'' от Лоранс Плазне
©

На 2 февруари излиза от печат „Любовта единствена“ – романът, който донесе на французойката Лоранс Плазне престижната Награда за литература на Европейския съюз през 2012 година!

„Любовта единствена“ (превод: Галина Меламед, 260 стр., цена: 15 лв.) разкрива мистериозната и покъртителна връзка на една девойка с благороден произход и нейния учител, господин Дьо Рамон.

Изгубила майка си съвсем малка, Луиз-Катрин д’Албрехт е отгледана от баща си в строгост и студенина. Тя е едва петнайсетгодишна, когато много по-възрастният господин Дьо Рамон събужда първите й физически трепети. Двамата се събират и разделят и изживяват „съвършената“ любов, преди той да я напусне завинаги, а тя да изгуби детето си и да се отдаде на самотно и аскетично съществуване.

Лоранс Плазне е преподавател по френска литература в Сорбоната, член на френския Национален център за научни изследвания (CNRS) и на френския Университетски институт. Чете страстно и пише от малка, но се сдобива с популярност през 2005 г., когато излиза дебютният й роман - „Любовта единствена“. Качествата на творбата са оценени високо и писателката е удостоена с наградата „Шарл Омон” на Френската фондация (2005), а през 2012 г. получава и Наградата за литература на Европейския съюз. Плазне е автор и на „Раната и жаждата” и „Диспропорцията на човека”, а в момента работи над своя четвърти роман.

Българската публика ще има удоволствието да се срещне с Лоранс Плазне на 16-17 март тази година, в рамките на нейното гостуване у нас!

Този издателски проект е финансиран с подкрепата на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия.

Последвайте канала на

877 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини