Не тръгна делото за разпространение на радикален ислям (снимки)

  • 27 януари 2015 11:11

  • 1382
  • 5
Не тръгна делото за разпространение на радикален ислям (снимки)
© Булфото

Пловдивският апелативен съд не даде ход на делото на имамите.

Адвокатите на 13-те обвиняемите поискаха нови доказателства и на закрито заседание съдът ще обсъди с прокурора кои точно доказателства да бъдат допуснати.

Сред исканите нови доказателства адвокат Ина Лулчева посочи съболезнователното писмо, което е написала кралица Елизабет Втора по повод смъртта на краля на Саудитска Арабия Абдулла. Сред основните обвинения, по които бяха осъдени имамите, е организация, която е създадена и подкрепяна финансово от фондации от Саудитска Арабия. "Скорошната смърт на саудитския владетел бе почетена от всички държавни глави, той бе наречен пазител на мира и това поставя под съмнение смисъла на обвиненията", каза Лулчева.

Адвокатите на обвиняемите приведоха като доказателства за невинността им редица текстове от Библията, предимно от Стария завет, в които жената е също толкова неравнопоставена, а божественият закон е по-висш от човешкия.

Адвокатите поискаха също така разпит на редица лица, сред които университетски преподаватели и управата на фондация "Аллах ал Ислами".

Още един аргумент изложиха защитниците. Твърдят, че преводачът Шуми е с недостатъчно компетентност, бакалавър е по арабистика в Софийския университет и не е превеждал правилно книгите, намерени в имамите. Те настояват за теологична експертиза.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1382 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.01.28 | 11:55

5
Така както се хигиенизират отдолу, да се обръснат и отгоре,че да им видим тъпите ислямски мутри.Небръснати - вън от учрежденията.
TERVEL

2015.01.28 | 11:52

4
OLIMPISKI BASEJN I 20TINA GLADNI GLIGANA I WUTRE RADIKALITE WUTRE ZA HRANA NA SVINETE ISLQMSKIPARAZITI
Малко История

2015.01.28 | 11:52

3
В началото на 21 век от югоизток нахлуват арабски племена известни в тогавашните епоси като бежанци. Те бързо завладяват териториите на Балканите, които били разядени от дребнави спорове и корупция. От там постепенно завладяват северозападна Европа. В България тези процеси са били улеснени от четвърт вековния катранен век на Българската книжнина и култура.

2015.01.28 | 11:50

2
Na vi demokracia !
XXXX

2015.01.28 | 11:50

1
Никой не може да ми каже, че не са финансирани отвън. Елате в Смолян и ще видите как всички последователи на радикалния ислиям млади забулени жени и брадати мъже /без мустаци/ живеят в нови блокове, в апартаменти по 80-100 хил. лв. Повечето са от Маданско и Рудоземско. От къде тези пари в това бедно население. Всички карат хубави коли. Няма ли кой да провери техните доходи и как могат без работа да живеят такъв живот. Директорът на Статистика също е от тях-не пропуска петъчна джамия.Повечето време ходи с такава брада....!!!!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини