Над 70 акта на таксита издаде „Автомобилна администрация“

  • 27 януари 2015 10:55

  • 1242
  • 1
Над 70 акта на таксита издаде „Автомобилна администрация“
© Булфото

За един ден инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ издадоха повече от 70 акта, при проверка на над 400 таксиметрови автомобила в страната, съобщиха от пресцентъра на Транспортното ведомство.

Извънредната инспекция е разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

По време на проверките, служителите на агенцията са установили технически неизправности при някои от таксиметрови автомобили, за което са съставени актове.

За част от инспектираните таксита е констатирано, че не са преминали периодичен преглед за техническа изправност. Голяма част от нарушенията, за които са издадени актове, са свързани с липса на удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил и разрешително от съответната община за изпълняване на таксиметрова дейност на нейна територия.

Други нарушения са – непопълнени пътни листа за деня, липсващи контролни талони и удостоверения за психологическа годност.

Подобни масирани проверки ще бъдат организирани периодично за всички видове автомобилни превози на пътници и товари. Основната цел на тези мерки е подобряването на безопасността, сигурността и качеството на транспортните услуги.

Последвайте канала на

1242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мишо

2015.01.27 | 11:30

1
Да изземат Помпите на такситата , с които помпат сметките на пътниците. И да направят малко математически изчисления за поне пет години назад колко са надплатените суми и да им ги вземат за да подпомогнат бюджета на държавата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини