Стотици дойдоха да си кажат последно сбогом с Росица Янакиева (обновена+видео)

  • 27 януари 2015 10:42

  • 8787
  • 0
Стотици дойдоха да си кажат последно сбогом с Росица Янакиева (обновена+видео)
©

Стотици перничани от всякакви възрасти дойдоха да си кажат последно сбогом с Росица Янакиева, зам. - председател на 43-то НС и бивш кмет на Перник, предаде репортер на novini.bg.

На поклонението днес присъстваха министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев, съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, председателят на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова, парламентарната група на АБВ,президент на Република България, в периода 2002 - 2012 г., дългогодишният народен представител от Перник Ангел Найденов, Мая Манолова, Росен Петров, всички депутати от Пернишки регион, областното ръководство на Перник, кметове на общини и др. Венци и съболезнователни адреси бяха изпратени от президента, премиера, парламентарни групи, общини и др.

Перничани чакаха с часове, за да се простят със своя бивш кмет.

Поклонението пред тленните останки Янакиева бе в сградата на Двореца на културата в Перник.

Зам.-председателят на НС почина в неделя през нощта на 60-годишна възраст. Смъртта й настъпи след усложнения от спукана аневризма в мозъка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
8787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини