МОН разработва новите държавни образователни стандарти в 18 направления

  • 26 януари 2015 19:52

  • 1472
  • 1
МОН разработва новите държавни образователни стандарти в 18 направления
© Булфото

Министерството на образованието и науката в момента е ангажирано с разработването на новите държавни образователни  стандарти в 18 направления. Това каза тази вечер в Разград министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев. Той  посочи, че те ще бъдат интегрална част от новия закон за училищното образование.

Отговорността е огромна, защото след тези образователни стандарти и закона, следват новите учебни планове, програми и учебници, които всички чакат, каза министър Танев. Той добави, че министерството има ограничени възможности по закон да променя учебниците без цялата необходима предварителна законова инфраструктура.

Може да се променят отделни изречения, но това не е онази реформа, която цялото общество очаква и която ние искаме да проведем със сигурност, заяви министър Танев. Затова според него трябва още малко търпение. Той добави, че при създаването на стандартите министерството ще разчита на обратната връзка от Регионалните инспекторати по образованието, директорите и учителите, а също така и мнeнието на университетите, предаде БТА.

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев е на двудневно посещение в област Разград. Днес той откри ресурсен  кабинет в разградското училище "Христо Ботев", посети ОУ "Васил левски", ПМГ "Акад.Н.Обрешков" и ПТГ "Шандор Петьофи". Тази  вечер министърът ще има и среща с директорите на училища от региона, а утре визитата му продължава в Кубрат, където ще  посети Помощното училище "Д-р Петър Берон".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1472 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЧЕ

2015.01.29 | 12:34

1
КАКВО ОБРАЗОВАНИЕ,КАКВИ ДИРЕКТОРИ,КАКВИ УЧИТЕЛИ?! ВСИЧКО Е ИМИТАЦИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕ!! ДИРЕКТОРИТЕ СА НЕСМЕНЯЕМИ ФЕОДАЛИ,УЧИТЕЛИТЕ, ВЛИЗАТ-5-10 МИНУТИ ПО-КЪСНО И ИЗЛИЗАТ 5-МИНУТИ ПО-РАНО ОТ ЧАС!! И ДОКАТО ОПРАВЯТ ДИСЦИПЛИНАТА --ЧАСА Е МИНАЛ!!А В СМЕСЕНИТЕ РАЙОНИ ОТДАВНА НЕ СЕ ПРЕПОДАВА ВЕЧЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини