Експерт: Без дългосрочни решения за пенсионната система отиваме към небитието

  • 26 януари 2015 18:59

  • 1149
  • 1
Експерт: Без дългосрочни решения за пенсионната система отиваме към небитието
©

Ако чакаме съгласие по всички предприети стъпки за пенсионната реформа, това ще ни обрече на ниски пенсии и бедност още години наред, каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият социален министър Иван Нейков.

Това, че едно решение е непопулярно, не значи, че не трябва да се вземе, добави той. По думите му ерозията на пенсионния модел в последните години е довела до огромна дупка в НОИ.

Очевидно е, че по някои въпроси има съгласие между синдикати и работодатели, но няма политическата воля да бъдат решени. Причината е популизъм, заяви Григор ДимитровГригор ДимитровГригор Димитров Димитров е български тенисист. Роден е в град Хасково. Започва да тренира тенис от Българската стопанска камара.

От години социалната сфера се ползва за популистки цели от политиците. Трябва да бъдат взети решения за дългосрочност на пенсионната система. Колкото повече ги отлагаме, толкова повече отиваме към небитието, коментира Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1149 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кои да чуе

2015.01.27 | 08:52

1
Човека иска да каже да се спре даването на помощи на ЦИГАНИТЕ от все по бедните българи.Червените орки за да са власт и пари ще изтребят собствения си народ.

Добави коментар

Водещи новини