Ясен Тодоров: ЕК ще оцени работата, която свършихме

  • 26 януари 2015 18:31

  • 1281
  • 1
Ясен Тодоров: ЕК ще оцени работата, която свършихме
©

Напрежението в съдебната система не е стихвало. Това е постоянна тема за разговор в обществото и в медиите. Съдебната реформа е удобното извинение за много неудачи в обществото ни. Това е несправедливо и има и други области, които да бъдат критикувани. Това каза Ясен Тодоров, председател на комисията по "Професионална етика и превенция на корупцията" към ВСС в БНТ.

Аз не съм толкова скептичен към очаквания доклад на Европейската комисия. Експертният съвет ще оцени работата, която свършихме в тази сфера, категоричен е Тодоров.

Той посочи, че е невъзможно в доклада да се даде препоръка за разделянето на ВСС на две.

Ясен Тодоров отбеляза, че мерките, заложени в стратегията за съдебната власт могат да бъдат предприети едва след промяна в Конституцията. Има области, в които работата на съда може да бъде разделена на две, но не смятам, че е нужна промяна в основния закон. Стратегията са едни добри намерения на политици, които искат промяна. Тя не е нормативен акт, а е пожелателна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.27 | 09:15

1
не е ли малко нагло да се търси и очаква доклад от EU , сякаш Народа не съществува и не ВИЖДА идиотщините Ви , или да се замаже положението ПРЕД комисиите да дадат още пари за присвояване пък ще мачкаме Народа да си мълчи , късогледи безумци с крадливи характери

Добави коментар

Водещи новини