Стойнев обвини шефа на ДКЕВР в договорки с ЕРП-тата

  • 26 януари 2015 17:26

  • 2215
  • 12
Стойнев обвини шефа на ДКЕВР в договорки с ЕРП-тата
©

Изборите в Гърция показват, че лявото е живо, а дясното отслабва. Победата на Сириза в Гърция показва, че лявото има перспектива, а дясното навлиза в криза, като неолибералният модел е изчерпан. Това каза зам.-председателят на БСП и бивш министър на икономиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Стойнев не изключи вероятността рано или късно да се появят и революционни нагласи. Лявото било живо, но тук, в България трябвало да има дебат за ролята на държавата в следващия икономически модел. В БСП нямали различия за пътя, по който да се развива страната, но било важно кои ще са лицата на тази политика.

Мнозина бяха разочаровани от загубите, които БСП претърпя. В БСП относно начина и пътя, по който трябва да върви левицата и страната нямаме, по-скоро проблемът е в хората, които носят тези послания. Икономическите мерки, предприети от премиера Орешарски бяха в полза на хората, категоричен беше Стойнев. Той призна, че в левицата понякога прехвърчат исрки, но това е част от сплотяването ни. Няма място за спор по медиите, имаме какво да си кажем в партийната централа.

"Аз съм от това поколение политици, които не се обръщат към миналото. За мен е важно как БСП вдъхва доверие. Аз искам БСП да показва енергия, сила и идеи, които да се одобряват от българските граждани", посочи той.

Пенсионната реформа не е само социална тема, тя е и икономическа, смята Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. БСП е твърдо против увеличаването на стажа и възрастта за пенсиите. Пенсионната реформа е не само социална, но икономическа функция. Ние можем да възстановим доверието.

После посочи по повод енергийните проекти, че не е нито русофил, нито русофоб, а българофил. От загубата на проектите, според Стойнев, България е загубила в икономически и в геополитически аспект. Аз също съм "за" отделянето на три на това министерство. Аз нямах проблем да разговарям и с Вашингтон, и с Брюксел и с Русия. Винаги съм защитавал националния интерес. За да разговаряш с трите най важни точки на света се иска кураж. Това бе стратегически ход на ЕС да се даде възможност на Брюксел да преговаря с Русия. Определянето на статута няма нищо общо със строежа. "Южен поток" стана жертва на конфликта Русия-Украйна.

Обидните квалификации на лидера на ГЕРБ Стойнев коментира така: "Пощальон" - Тези квалификации са неприсъщи на един политик и аз не мога да говоря като него.

Сегашното правителство не е желало да продължи работата на правителството на Пламен Орешарски. За да се защити бившият икономически министър цитира: "Борисов е премиер, който спря три стратегически важни обекта", това е изказване на вицепремиера Румяна Бъчварова. Русия шест пъти каза, че няма да правим "Южен поток", той приключи. Ние изгубихме икономически растеж, работа за българските граждани, кранът беше в наши ръце, но ние го изгубихме, отбеляза Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

По повод предстоящите високи сметки за ток Стойнев отбеляза: Аз съм удовлетворен от бързата реакция на Делян Добрев и министъра на енергетиката. За да влязат в сила констатираните актове за нарушения на ЕРП-тата те трябваше да бъдат разписани от шефа на ДКЕВР Светла Тодорова, но тя отказа Когато ЕРП-тата спряха да плащат на НЕК стартира процедура по отнемането на лицензите им и това още е в сила. Те трябва да се научат да спазват законите ни, ако искат да продължат да работят в страната ни. Ние трябва да се научим да си подаваме ръка, независимо кой е на власт. Бившият енергиен министър обеща на утрешното извънредно заседание на Енергийната комисия в НС да повдигне по-остро тези въпроси.

Падането на кабинета "Орешарски" не е свързано с неосъществяването на енергийните проекти. Аз съм един от малкото министри, които не се притесняват да погледнат българските миньори в очите, обяви гордо Стойнев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2215 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
*

2015.01.27 | 15:45

12
Глупак !

2015.01.27 | 15:44

11
Добре, че е Гърция, та да му се вдигне самочувствието. Най-безкрайното нещо в природата е човешката глупост. Стойнев го доказва.

2015.01.27 | 10:51

5
GERB DPS-BSP=V ZATVORA!!! YBIIICIIIIIIII

2015.01.27 | 13:16

10
Бойко е убиец само на престъпността и престъпниците, ти да не си роднина на някой престъпник който Баце е утрепал? БРАВО БАце трепи комунетата

2015.01.27 | 13:15

9
Времето на лъжливата и крадлива мутро тиквена секта Герб безвъзвратно отминава и този път тиквочите ще бъдат изхвърлени на боклука където отдавна им е мястото-- не може нон стоп да лъжеш гладният измъчен Български народ. на лъжата краката са къси
тикво управа

2015.01.27 | 13:15

8
Тиквоний отлично знае че точно заради тока ще му хвръкне огромната празна кратуна сигурно ще започне да хитрува със заучени фрази само че бедният гладен българин от умни лафчета не го грее и ще излезе на улицата защото му се бърка директно във празният джоб

2015.01.27 | 13:15

7
ВСЕКИ МЕСЕЦ И ДЕН СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ И ЛОШО В БЪЛГАРИЯ ПОЛОЖЕНИЕТО ВЕЧЕ Е НЕТЪРПИМО И ОТЧАЙВАЩО.. МИЗЕРИЯ И ВСЕОБЩА БЕДНОСТ УБИЙСТВА И САМОУБИЙСТВА ЗАТОВА ТРЯБВА ЧАС ПО СКОРО ДА СЕ ИЗГОНЯТ МУТРИТЕ ОТ ТИКВЕНАТА ПАРТИЯ НАЧЕЛО СЪС СИК МУТРАТА УБИЕЦ БОКО

2015.01.27 | 13:14

6
Като казваше че в програмата на Рапон-Бей е заложено 40% увеличение на тока къде спяхте господа избиратели?

2015.01.27 | 01:17

1
SAMO ATAKA S VOLEN SIDEROV!!!-VSIZKO DRUGO E MENTE!

2015.01.27 | 10:51

4
АТАКА УМРЯ ГЛУПАКО, ВЪЗМЪЖАВАЙ

2015.01.27 | 10:49

3
ГЕРБ ПУТАРАНИ ЗАСПАЛИ ЗА НИКАКЪВ КУР НЕ СТАВАТЕ!

2015.01.27 | 01:17

2
STOINEV TI NE SE SLAGAI-TI SI PREDATEL GOVEDOOOO-VIDIAHME TE I TEB

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини