5-годишната Яна стана посланик на добра воля на УНИЦЕФ

  • 26 януари 2015 17:01

  • 1802
  • 1
5-годишната Яна стана посланик на добра воля на УНИЦЕФ
© Getty Images/Guliver

5-годишно дете от Търговище стана посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Яна Смиленова е записала световния химн на надеждата - песента "Представи си" на Джон Ленън, съобщи ръководителят на музикална школа "New Voices" и неин вокален педагог Десислава Станкова, цитирана от БТА.

Проектът подкрепя борбата на организацията за по-добър живот на децата по света. В клипа заедно с Яна участват възпитаниците на школата Боян, Мелда, Александра, Ебру и Стоислав.

Целта на инициативата IMAGINE на УНИЦЕФ е да се повиши осведомеността за правата на децата. Идеята е посланици на УНИЦЕФ, знаменитости, политици, общественици и хора от целия свят да се включат в груповото изпяване на една от най-обичаните песни на всички времена и да я превърнат в най-мащабния музикален проект, чрез който да се привлече вниманието към предизвикателствата, пред които са изправени много деца.

Набраните от проекта средства ще отидат за изпълнението на програми, свързани с образование, храна, здравеопазване и имунизации, питейна вода и хигиенни условия, закрила и реагиране при спешни случаи при деца в над 150 държави, обясняват от Школата.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1802 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.27 | 07:48

1
Boli me uia !

Добави коментар

Водещи новини