8 навика на щастливите хора

  • 26 януари 2015 16:00

  • 1794
  • 0
8 навика на щастливите хора
©

Никой не става щастлив случайно. Щастието е жизнена позиция, за която трябва да поработите, за да работи тя за вас. Изградете си посочените по-долу осем навика - ще се почувствате много по-щастливи и ще преодолявате трудностите много по-лесно.

1. Не се тревожете какво мислят другите за вас Щастливите хора не позволяват на негативно настроените индивиди да им влияят на самочувствието. Каквото и да чуе щастливият човек, то не може да го нарани. Щастливите хора са наясно, че достойният човек не е този, който няма недостатъци, а този, който има достойнства.

2. Винаги виждайте положителните страни във всичко Във всяко лошо нещо има нещо добро. Ако не успяват да намерят положителната страна в дадена ситуация, щастливите хора я създават сами. Те не съжаляват. Ако нещо е било хубаво – чудесно. Ако е било лошо – това е ценен опит.

3. Бъдете винаги дружелюбни и благодарни Щастливите хора не ги интересува как изглеждате или откъде сте. Те имат нужда само от едно – още един човек, до когото да се смеят и да бъда щастливи. Те не срамуват и не си спестяват няколкото минути, за да изразят благодарността си към другите.

4. Усмихвайте се по-често и бъдете позитивно настроени „Смеем се, не защото сме щастливи – щастливи сме, защото се смеем“ (Уилям Джеймс). Усмивките и смехът са неизменна част от живота на щастливите хора. Факт е, че хората, с които прекарваме много време, влияят на характера ни и на начина, по който възприемаме света. Колкото повече време прекарвате с позитивно настроени и оптимистични хора, толкова по-ярък и светъл ще ви се струва светът.

Прочети повече

Последвайте канала на

Нора Виткова
1794 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини