Митничарите отбелязват своя професионален празник

  • 26 януари 2015 15:57

  • 1582
  • 3
Митничарите отбелязват своя професионален празник
© Булфото Архив

Митническите служители отбелязват днес своя професионален празник, съобщиха от пресцентъра на агенцията "Митници".

Той се чества всяка година на 26 януари. Тогава митническите общности по света празнуват в чест на състоялата се на този ден през 1953 г. първа официална сесия на Съвета за митническо сътрудничество, познат днес като Световна митническа организация. България е член на Световната митническа организация от 1 август 1973 г.

Ежегодно на този ден Генералният секретар на Световната митническа организация обявява тема на годината, по която митническата общност активно работи и под чието мото митническите администрации от цял свят честват Международния ден на митниците, пише в съобщението.

Мотото за 2015 г. е "Координирано управление на границите - всеобхватен подход за свързване на заинтересованите страни", което описва координирания подход на службите за граничен контрол, както на национално, така и на международно ниво.

Генералният секретар на Световната митническа организация Кунио Микурия е посочил, че през следващата година митническата администрация ще има възможност да подобри своите практики и механизми за засилена координация с всички участници в трансграничната търговия, посочват от агенцията.

Списъкът с наградените отразява огромната работа, която свършиха в последните месеци митническите служители от Митническо разузнаване и разследване и Митническите мобилни групи, е заявил директорът на агенцията "Митници" Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната по време на церемонията по връчване на наградите. През 2014 г. са били иззети или задържани над четвърт милион литра алкохол, над 32 милиона къса цигари и повече от 124 тона тютюн. Над 548 хиляди литра горива са били иззети или запечатани в съответните обекти. Това количество е четири пъти повече от задържаното през 2013 г., е добавя Танов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1582 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.27 | 16:09

3
Всеки ден им е празник на българските боклуджави митничари.

2015.01.27 | 16:09

2
При тех ежедневието е празник, какво честване?
разграден двор

2015.01.27 | 16:09

1
..блазе на тоз който нощна ще кара днес :) ....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини