Задържаха бивш служител на затвор за въоръжени грабежи

  • 26 януари 2015 15:40

  • 4025
  • 1
Задържаха бивш служител на затвор за въоръжени грабежи
©

43-годишен мъж от Пазарджик е бил задържан вчера сутрин за серия въоръжени грабежи в Пазарджик, съобщиха от МВР. Йордан Ц. е арестуван, докато се е канел да атакува поредните си жертви в близост до частната болница.

До момента на задържането му мъжът не е имал криминални регистрации и бил неизвестен за полицейските органи.

През ноември и декември, миналата година в Пазарджик са регистрирани три въоръжени грабежа в казино и игрални зали. Почеркът при всички тях бил един и същ.

Задържаният слагал маска и въоръжен с пистолет нахлувал в нощните часове в игралните зали. Заплашвал с оръжието персонала да му предаде наличните суми. След като вземел парите изчезвал от местопрестъплението. Така при трите удара успял да вземе общо 6000 лв.

Близо месец били необходими на създадения оперативен екип, за разкриване на грабежите, да влезе в дирите на нападателя. Преди ареста му той е бил наблюдаван и следен. При задържането му у него са намерени газов пистолет, с който е заплашвал жертвите, и черна шапка-маска, която е нахлузвал при извършване на набезите.

Йордан Ц. е направил пълни самопризнания пред полицията. Оказало се, че той е бивш волнонаемен служител на затвора в Пазарджик. Бил уволнен дисциплинарно, заради нерегламентирани контакти със затворници. Любовта му към хазарта обаче го подтикнала към престъпление. Въпреки, че имал добра работа и заплащане натрупал дългове от хазарт, които решил да оправи, чрез грабежи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4025 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.27 | 14:06

1
Всички са такива, КУКИ боклуци

Добави коментар

Водещи новини