Цецка Цачева и Бойко Борисов се срещнаха с шефовете на БНР, БНТ и EBU

  • 26 януари 2015 15:31

  • 1780
  • 5
Цецка Цачева и Бойко Борисов се срещнаха с шефовете на БНР, БНТ и EBU
©

Председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещнаха с генералните директори на БНР и БНТ – Радослав Янкулов и Вяра Анкова и генералния директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ингрид Делтонр.

„Останах с много добри впечатления след срещите, заради факта, че министър председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и генералният директор на EBU Ингрид Делтонр показаха детайлно познаване на въпросите свързани със състоянието и бъдещето на обществените медии в България и мястото им в Обединена Европа", заяви Радослав Янкулов.

Всички изразиха своята готовност за сътрудничество и помощ там, където е нужна промяна. Сред най-важните е появата на новия Закон за радио и телевизия. Той трябва да е в съзвучие с 21 век и да отговаря на всички изисквания на нашето време. Г-жа Цачева и г-н Борисов изразиха разбирането и готовността си Народното събрание и правителството да бъдат в помощ на развитието на нашите две медии, с една много важна удивителна: без никаква намеса в работата ни, зачитайки професионалните и етични норми, които защитаваме в БНР и БНТ. Удовлетворен съм от срещите ни, подчерта генералният директор на БНР.

„Изключително много се радвам от проведените разговори за настоящето и бъдещето на обществените медии в България, в контекста на европейската медийна среда. Сред темите бе и въпросът дали нашето медийно законодателство е адекватно на европейското в момента.

За БНТ един от най-важните въпроси, който седи в момента, е възможността за организиране на детската Евровизия и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношения. Мисля, че това е шанс не само за БНТ, а би трябвало да бъде национална кауза за България. Радвам се, че всички разбират това. С днешна дата мога да кажа със сигурност, че БНТ ще бъде домакин на детската Евровизия“, посочи Вяра Анкова – генерален директор на БНТ.

Ингрид Делтонр – генерален директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) подчерта важността на проведените срещи. „Разговорите бяха изключително ползотворни. Разбира се, всички ние от EBU сме тук специално за 80-годишнината на БНР.

По време на срещите ни с г-жа Цачева и г-н Борисов говорихме за бъдещето на обществените оператори, за необходимостта от създаването на нова законодателна рамка, адаптирана към съвремието ни. Обсъдихме взаимодействието между традиционните медии и интернет, влиянието и развитието на социалните медии, навлизането на смартфоните и приложенията за тях и ролята на БНР и БНТ в новата медийна среда.

Днес обществените медии са по-важни от всякога, а ролята им е изключително важна, особено в моменти на криза и на преход. БНТ и БНР са независими, представят качествени програми и се радват на доверието на аудиторията“, обобщи Ингрид Делторн.

По случай 80-годишнината си Българското национално радио организира международна конференция „Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето“. Във фокуса на конференцията са последните тенденции в развитието на обществените медии – програмно съдържание, финансиране, иновации, регулация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1780 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.01.27 | 12:18

5
Snte ima novini i na ciganski.Boko GARANTIRA !
КУР ЗА ГЕРБ

2015.01.27 | 00:07

4
BOIKOOOOOO KURVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
гражданин

2015.01.27 | 00:07

3
е инструкциите са дадени. от утре може да не купувате вестници, да не гледате телевизия, да не слушате радио, ако искате да не ви лъжат.

2015.01.27 | 00:06

2
какво ще правим с тез цени на ТОКА ,ЛЪЖАТА ЗА САНИРВАНЕТО КЪДЕТО ИСКАТ НАТУРАЛНИТЕ АКТОВЕ НА ХОРАТА къде са ГЕРБ да обеснат И ЗА БАЗАТА НА НАТО КОЯТО ЩЕ СЕ СТРОИ ДО ШАБЛА
СТИГА ВЕЧЕ

2015.01.27 | 00:06

1
МАХНЕТЕ НОВИНИТЕ,ТУРСКИТЕ ФИЛМИ И ТУРСКИТЕ ПРЕДАВАНИЯ ПО БНТ И БНР!!МАХНЕТЕ ТУРСКИТЕ СТАНЦИИ ,КОИТО ЗАГЛУШАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ РАДИА!!СТИГА СТРОЕЖИ НА ДЖАМИИ,СТИГА ГОВОРЕНЕ НА ТУРСКИ ЕЗИК НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА!! ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е БЪЛГАРИЯ!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини