Човек мести огромни масивни блокове сам (видео)

  • 26 януари 2015 14:24

  • 4485
  • 2
Човек мести огромни масивни блокове сам (видео)
©

Eдин обикновен човек сам мести огромни масивни блокове, които тежат около 10 тона, използвайки само въжета, лостове и клинове, пише offnews.bg. Ето какво разказва Уолингтън (W.T. Wallington):

"Аз съм пенсиониран дърводелец с 35-годишен опит в строителството. В моя практика през годините много пъти се налагаше да импровизирам, за да си свърша работата.

Открих, че сам човек лесно може да премества 1-тонен блок на 100м разстояние за един час с малко усилия и 5-тонен блок на 20м за час. Успях да изправя два 2.5-метрови еднотонни блока и да поставя отгоре им друг еднотонен блок. Това отне около два часа на блок. Открих, че тази задача е по силите на сам човек, без помощта на колела, ролки и всякакъв вид повдигателни съоръжения.

В продължение на много години хората са се опитвали да разгадаят мистерията на египетските пирамиди, някои дори твърдят, че има извънземна намеса. Винаги съм се радвал на предизвикателството на мистерията и знам, че извънземните нямат нищо общо с древното строителство. Подобни работи са извършени на различни места на земята и по различно време и изискват по-точно обяснение. Вярвам, че работата е извършена от квалифицирани лица. Открих, че това може лесно да се направи като се използват само прости инструменти и физика.

Аз открих, че за преместването на големи тежести са нужни само обикновени дървени инструменти и тежести. Никакви метални инструменти или съоръжения не са необходими. Не е нужно да се повдига тежестта за да се премести от едно място на друго. Каменните блокове имат отлични опорни и осови точки.

Открих, че колкото е по-тежък един обект, толкова е по-лесно да се балансира. Тъй като масата се подчинява на законите на физиката, тя се съпротивлява на движението, а след като започне да се движи, се съпротивлява на промените.

Също така, обектът лесно може да се завърта и да остава стабилен, ако центърът на тежестта му е близко до точката на въртене. По-голямата тежест води до по-голяма инерция, а колкото е по-голяма инерцията, толкова камъкът е по-стабилен, по тази причина с по-тежки блокове се работи по-лесно.

Използват се допълнителни тежести или лостове за да може блока да бъде наместен така, че тежестта да е разпределена върху повече от една опорна точка.

При хоризонтално преместване опорната точка е и ос на въртене. Тъй като не се използват лостове под обекта, това не пречи на движението му. При различните класове лостове, лостът винаги е в контакт с опорната точка, приложената сила и товара.

Когато използвам лоста или тежестта като приложена сила, лостът е в контакт само с товара, а натоварването се поема само от опората. Ето защо, товарът е моят лост. Има доказателства по целия свят, че древните мегалити са имали опори. Аз прекарах години в преоткриване на забравените технологии на древните ни предци. В отговор на най-известния цитат на Архимед "Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и аз ще повдигна Земята". Аз бих отговорил с "Дайте ми две опорни точки и аз също мога да се преместя Земята".

Уолингтън е уверен, че е разгадал тайната на изграждането на египетските пирамиди.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4485 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.30 | 21:13

2
Щом е от америка ,,, --- ,,, може ...
м м,

2015.01.27 | 10:43

1
еми то и аз мога да местя блокове от стереопор... -_-

Добави коментар

Водещи новини