Невероятната съдба на Едит Пиаф разкрива биографичната книга на певицата

  • 26 януари 2015 13:10

  • 1826
  • 0
Невероятната съдба на Едит Пиаф разкрива биографичната книга на певицата
©

Невероятната съдба на Едит Пиаф разкрива биографичната книга за певицата. Изданието излиза на пазара у нас от днес, съобщиха издателите от "Ентусиаст". Автор на книгата е Симон Берто - полусестра и спътничка на Едит Пиаф през целия й живот. Книгата е публикувана за пръв път през 1969 г. и оттогава интересът към живота на Едит Пиаф не стихва. Новото издание на биографията излиза със снимки на певицата от личния архив на Берто.

За бурните й дни и за феноменалния й успех на сцената разказва Симон Берто. Тя прави читателите свидетели на кариерата на Пиаф, която започва да пее по улиците на петнадесет години и стига до най-скъпите вариетета на Франция и САЩ и до най-големите зали.

Авторката разказва за съвместната работа на Пиаф с известни френски композитори, поети, певци, за любовта й с боксьора Марсел Сердан, за брака й с Тео Сарапо и за всичките й срещи, приключения, увлечения и разочарования. Малко повече от 50 години след смъртта на Едит Пиаф нейният живот и творчество не спират да вълнуват.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1826 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини