Пресякоха незаконно производство и разпространение на фалшив алкохол

  • 26 януари 2015 12:52

  • 1602
  • 0
Пресякоха незаконно производство и разпространение на фалшив алкохол
©

При операция в София е пресечено незаконно производство и разпространение на фалшив алкохол.

На 22 януари 2015 година служители на Държавна агенция „Национална сигурност”, съвместно със служители на Агенция „Митници”, проведоха операция за пресичане на незаконна дейност на лица, осъществяващи незаконно производство и разпространение на фалшив алкохол на територията на гр. София. Това съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

При процесуално-следствените действия в недостроена къща на територията на София е разкрит цех, специално пригоден за нелегално производство на алкохол, наподобяващ известни марки. Открити и иззети са: самоделно устройство за поставяне на дозатори на бутилки; пистолет за горещ въздух; един чувал, пълен с капачки, дозатори и етикети на известни търговски марки алкохол; 39 бр. туби от по 10 литра със съдържание на спирт с алкохолен градус от 94% до 96%; 8 бр. пластмасови бутилки с различни есенции от по 0,5 литра.; около 1300 бр. неистински бандероли; готова продукция 39 бр. бутилки от по 1 литър от известни марки, предлагани в търговската мрежа в страната, облепени с български акцизен бандерол, чиято автентичност предстои да бъде изяснена от компетентните органи; 30 бр. празни бутилки от водка по 700 милилитра, както и 103 бр. празни пластмасови туби от по 10 литра.
Служители на Агенция „Митници” са извършили замерване на алкохолния градус на спирта, за което е съставен протокол за извършената проверка на акцизни стоки. В процес на производство са установени и задържани за срок до 24 часа три лица - български граждани. Предотвратените са значителни щети за републиканския бюджет от неплатен акциз. Законовата санкция за установеното нарушение предвижда глоба, представляваща двойния размер на незаплатения акциз. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини