20% повече приходи в Митническото бюро в Ловеч

  • 26 януари 2015 11:37

  • 1101
  • 0
20% повече приходи в Митническото бюро в Ловеч
©

Митническото бюро в Ловеч е събрало през 2014 г. с 20 на сто повече приходи от мита и ДДС от внос в равнение с предходната година. Постъпленията са близо 14,7 милиона лева, съобщи пред БТА началникът на митническото бюро Красимир Хаджийски.

По думите му в Ловешка област се внасят предимно стоки, които се влагат в производството - части за автомобили, велосипеди, ел. инструменти и мебели и дървен материал.

Стоки, които се изнасят, са тръбни и други мебели, катерачни стени, алкохолни напитки, велосипеди, автомобили.

Хаджийски допълни, че заради засиления контрол са намалели задържаните стоки и контрабандата на територията на Ловешка област. През годината са извършени над 200 проверки за нелегални акцизни стоки. Съставени са 15 акта за административни нарушения за над 17 хиляди лева. Образувани са три досъдебни производства, като по две от тях вече има осъдителни присъди. Наложени са и 265 глоби с фиш.

"Основните нарушения са държане на акцизни стоки без бандерол и без документи за платен акциз и съхранение или производство, т. е. изваряване на етилов алкохол без необходимото разрешение за това", каза още началникът.

Той допълни, че глобата за незаконно изваряване на ракия е хиляда лева и се конфискува казана. Регистрираните малки обекти за дестилиране на етилов алкохол в региона са 8 броя.

Последвайте канала на

1101 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини