Черна прокоба: Брат и сестра загинаха за 7 месеца при катастрофи

  • 26 януари 2015 10:49

  • 2619
  • 1
Черна прокоба: Брат и сестра загинаха за 7 месеца при катастрофи
©

20-годишната Николета Николова от самоковското село Радуил загина в зверска катастрофа само 7 месеца след смъртта на брат си Васил Николов. Цялото село е в траур. Хората оплакват трагичната им съдба и недоумяват как и двамата – брат и сестра, намират смъртта си в катастрофи за броени месеци, пише viaranews.com.

20-годишната Николета Николова загинала на място завчера към 10,30 ч., управлявайки личния си автомобил Мерцедес 220. Момичето катастрофира, излизайки от Радуил, на 5 км от селото, на разклона за село Гуцал, след завой в права отсечка. Излиза от пътното платно, преобръща се два пъти и се забива в канавката. По думите на нейни близки Николета е била сама в автомобила си, по време на движение й е прилошало и е загубила управление над возилото.

Секунди след инцидента две момчета от с. Радуил, случайно преминаващи, забелязали автомобила в храстите. Веднага изскочили от колата, за да окажат първа помощ. Помислили, че Николета си е глътнала езика, но впоследствие установили, че тя вече е без пулс. Двете момчета веднага подали сигнал на тел. 112. Незабавно на място пристигнали медиците от Спешен център-Самоков. Екипът единствено констатирал смъртта й. Малко по-късно пристигнала още една линейка с криминалисти, следователи от София, които вдигнали тялото за Съдебна медицина. Криминалисти и следователи вчера са разследвали мястото на катастрофата.

Момчетата, които сигнализирали на тел. 112, забелязали, че Николета е управлявала автомобила без предпазен колан. Версиите за смъртта са няколко. Пътят е бил мокър и това обстоятелство вероятно е една от причините за нещастието. Нейни близки коментират, че Николета е получила внезапно инфаркт. Предстои изясняване на причините.

Николета е завършила икономика и мениджмънт в ПГ „Н. Вапцаров”-Самоков, била е първа година студентка, а преди месеци е завършила успешно курса за шофьор любител и с голяма радост получила удостоверението си за управление на МПС. Родителите й направили подарък за Нова година, като и купили Мерцедес 220 дизел.

Когато съобщили за трагедията на бащата Никола, той бил в гората, където отглежда животни. Майката била в Радуил. Лекарката на селото първа й съобщила за сполетялото ги нещастие, като преди това й дала успокоителни.

Цялото село е потресено от поредната трагедия, сполетяла семейство Николови. Преди 7 месеца 26-годишният им син Васил почина при катастрофа в с. Радуил.

Тежкото пътнотранспортно произшествие стана на улица в селото, припомня "Вяра". Тогава 70-годишният Стоимен Китанов помете с лек автомобил „Нива” момчето, но оттогава зловещата катастрофа е непрекъснато в устата на хората. Те още не могат да си обяснят как възрастният шофьор е навлязъл в насрещната лента, за да удари челно движещия се по нея мотоциклет „Хонда“, управляван от Васил Николов. Въпреки че младежът е закаран с линейка в самоковската болница, минути по-късно умира.

Васил Николов е бил неправоспособен и е карал без каска мотор на свой приятел, уточниха от полицията. Жителите на Радуил коментират, че е бил изключително добро и съвестно момче, чисто по душа. Цяло село се събрало, за да го изпрати в последния му път. До последно работил в строителството. Бил изключително трудолюбив. Дни преди трагедията даже си купил моторна косачка, за да изкарва допълнителни доходи.

На ухо в селото се говори, че над момчето тегнела някаква прокоба. Като доказателство сочат, че преди години Васко преживял друга катастрофа. Тя стана на абитуриентския бал на сестра му Николета. Тогава той беше в една кола заедно с майка си Мария Николова и на път от Самоков за Боровец автомобилът се удари в автобус с абитуриенти. За щастие при инцидента тогава нямаше жертви. Пострада единствено водачът на лекия автомобил, в който се возеха Васко и майка му. Катастрофата станала на входа на курортния комплекс Боровец.

Вчера цялото село бе в траур. На центъра в селото се бяха събрали доста хора с наведени глави и не можеха да повярват, че доброто момиче Николета вече не е сред тях.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2619 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.26 | 20:00

1
Планът "Ран" в действие !

Добави коментар

Водещи новини