Румяна Коларова: Има много лобита, когато се тръгне към реформа

  • 26 януари 2015 07:57

  • 1006
  • 1
Румяна Коларова: Има много лобита, когато се тръгне към реформа
© Булфото

Има много лобита и интереси тогава, когато се тръгне към реформа.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски, бивш министър на образованието, секретар на президента и политолог.

Коларова обаче не се е сблъсквала с тези лобита, тъй като, по думите й, те били в законодателната власт.
"Специално в образованието, там усетих напълно блокираната реформа. То е свръхрегулирано. В образованието липсва обратна връзка, чрез с модерните технологии", посочи тя.

Първите закони, които трябва това правителство да приеме, по думите й, е отменяне на законите от предишното правителство. "Това е абсолютно неефективна практика", категорична е тя.

През последните 20 години имаме един непрекъснато възобновяващ се дневен ред, имаме тотална управленска неефективност по ключови приоритети, подчерта Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.
"Ако имаме сектор, където има повече от 10 приоритета, това е неосъществимо. Аз мога да ви гарантирам, че хиляда седемстотин и не знам си колко цели не могат да бъдат постигнати", увери Коларова.

България продължава да е най-бедната държава, държава, в която образованието да е на най-ниско ниво, заключи тя.

Помолена да коментира работата на правителството, тя изтъкна: "Рано е да се прави оценка на правителство преди да са изтекли неговите 100 дни".

Относно работата на държавния глава, мнението на Коларова е, че "Последната година е най-силната от мандата на Плевнелиев. Той отстоя принципни, стратегически позиции на България и успя да наложи България като играч".

Последвайте канала на

1006 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.26 | 18:24

1
Нали точно от тези лобита сме затънали в кал до ушите и мизерия,но никой няма намерение да ги махне и върне държавността.Само ако службите останат независими и работят за интересите на държавата,без намесата на олигарси и политици може да има някакъв прогрес.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини