Във ВМА спасяват мъж, загубил половин лице след побой

  • 25 януари 2015 20:14

  • 3775
  • 9
Във ВМА спасяват мъж, загубил половин лице след побой
©

Във ВМА спасиха живота на 34-годишен мъж, който загубил части от лицевите си тъкани и кости заради усложнения след бой.

"Той дойде с тежки лицеви некрози, дясното му око е в критично състояние. Такава радикална операция, каквато се наложи да му направим, за да оцелее, не бе правена досега", обясни ген. проф. Николай Петров, началник на ВМА, цитиран от 24 часа. Участвали няколко екипа от различни специалности. Пациентът пострадал при сбиване пред заведение около Коледа. На другия ден отишъл в болницата в Елхово, за да проверят дали му е счупен носът. Минал на рентген, без да го прегледа лекар, разказа самият. Взел снимката и се прибрал в своя град. Отишъл в частен кабинет на преглед, където му казали, че има счупване на носа и трябва да иде при специалист по уши, нос и гърло в областната болница. Там обаче нямало такъв лекар и пострадалият сам отишъл с колата си в университетската болница в Плевен.

Попаднал на специалист по УНГ, който му наместил носа и казал, че се е получило идеално и ако иска, може да остане на легло в болницата за наблюдение. Пострадалият решил да се прибере, шофирал обратно 100-тина км, но вечерта започнал да повръща. Върнал се в болницата в Плевен и го приели за 4 дни. Изписали го без антибиотик. Дясното му око вече било в голям оток и почнало да се затваря, повръщането продължило. Заради това отново отишъл в плевенската болница, където пак го хоспитализирали за 4 дни. След това се прибрал, но звънял всеки ден на лекарите заради влошаващото се състояние на окото, а те го съветвали да прави компреси. Носът му постоянно бил пълен с кръв.

Накрая, повече от 2 седмици след травмата, мъжът бил приет във ВМА и започнала радикална терапия. Заради загнояване след счупването на носа били унищожени тъкани и кости на лицето вдясно. Пациентът е в реанимацията, където всеки ден следят дали ще се възстанови засегнатото око. "Благодаря ви, че ме приехте", каза той на ген. Петров, който минаваше на поредния преглед. "Всичко ще направим за теб, моли се само да е успешно лечението", отговори му анестезиологът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3775 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Бойко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.04.12 | 18:13

9
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!
Доко Пъпеша

2015.01.29 | 12:57

2
А ти колко книги прочете, бе кретен?

2015.01.26 | 06:50

1
вОЛЕНЕ,вОЛЕне,кур-ВООО турска,лекувай се!

2015.02.01 | 21:22

7
А после лекарите се оплакват че ги бият!Кога ще почнат да си вършат работата като лекари и да гледат на хората като на хора а не като на досдници!!!
Един

2015.04.12 | 18:12

8
Правилно!Не одобрявам побоя над лекари,но тези просто трябва да се стегнат!Аман от некадърни и безотговорни хора в бели престилки

2015.02.01 | 21:22

6
Парите от клиничната пътека да се изземат и приведат на тези,които са си свършили работата както трябва,а и крайно време е самите лекари да започнат да наричат нещата с истинските им имена-некадърника си е некадърник...иначе ще обират заедно ритниците.
8787

2015.02.01 | 21:21

5
Ужас плащаш като поп да те излекуват,а те хем 4е не те лекуват а ми и те убиват бавно,това 4удо само в България го има ...нари4а се здравеопазване.

2015.02.01 | 21:21

4
Да осъди некадърниците

2015.02.01 | 21:21

3
И питат защо ги биели,хаха!Да не говорим,че 99% от лекарите в страната разбират,колкото да дадат аналгинче и нищо повече,ако не са някои по-компетентни лекари в София,народа ще измира масово.

Добави коментар

Водещи новини