Японският заложник на "Ислямска държава" е мъртъв

  • 25 януари 2015 07:20

  • 4337
  • 4
Японският заложник на "Ислямска държава" е мъртъв
©

Японският премиер Шиндзо Абе днес заяви по японската обществена телевизия Ен Ейч Кей, че има "висока вероятност" записът и снимката с предполагаемото обезглавено тяло на японския заложник Харуна Юкава, които се появиха вчера, да са автентични.

Той изказа съболезнованията си към семейството на Юкаваи призова за освобождаването на другия японски заложник, намиращ се в ръцете на групировката "Ислямска държава" - журналистът Кенджи Гото.

"Отново настоявам категорично той да не бъде нараняван и незабавно да бъде освободен. Правителството на Япония ще направи всичко по силите си за освобождаването му", каза Абе.

В триминутното видео, разпространено вчера в ЮТюб, преди да бъде изтрито, показа статична снимка на Гото в оранжева туника,  придружена с аудиозапис, в който той говори на английски и казва, че може да бъде спасен о пуснат в замяна на свободата на  Саджида ар Ришауи, иракчанка, намираща се в затвор в Йордания.

"Бих искал да наблегна колко лесно е да бъде спасен моят живот. Освободете тяхната сестра от йорданския режим и аз  веднага ще бъда освободен. Мен срещу нея", казва Гото.

Абе каза, че е говорил с йорданския крал Абдула за ситуацията, но не спомена за искането за освобождаването на  Ришауи. Тя е арестувана малко след като неуспешно се опитва да се самовзриви при един от трите смъртоносни бомбени атентата срещу хотели в йорданската столица през 2005 година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4337 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Малко История

2015.01.29 | 22:44

4
В началото на 21 век от югоизток нахлуват арабски племена известни в тогавашните епоси като бежанци. Те бързо завладяват териториите на Балканите, които били разядени от дребнави спорове и корупция. От там постепенно завладяват северозападна Европа. В България тези процеси са били улеснени от четвърт вековния катранен век на Българската книжнина и култура.
Шибам USA

2015.01.29 | 22:44

3
Японците са хубав народ и не заслужават да им се случват тия работи, но защо се захванаха с шибаните янки и англо-саксонци? Много бързо им простиха за зверството извършено от изродите американци с атомните бомби!

2015.01.29 | 22:44

2
Абе що не сте цензурирали снимката с пиксели или нещо такова. Как може да показвате трупове с отрязани глави? Ако някое дете види снимката може да получи травма за цял живот. Тъпанари.

2015.01.29 | 22:43

1
смърт за рязняците !

Добави коментар

Водещи новини