Повече от 20 жертви при ракетен обстрел в Мариупол

  • 24 януари 2015 16:55

  • 3314
  • 3
Повече от 20 жертви при ракетен обстрел в Мариупол
©

Украинският град Мариупол беше подложен на ракетен обстрел.

Повече от 20 души са загинали, съобщи началникът на областното управление на министерството на вътрешните работи в Донецка област Вячеслав Аброскин, предаде БНР. Ранените са 86, сред тях е и 12-годишно момиче. "В моргата вече са доставени 20 тела. Очаква се броят на убитите да нарасне. Милицията е блокирала напълно района на атаката и продължава издирвателните дейности", каза той.

Киев заяви, че обстрелът е дело на проруските сепаратисти, които отхвърлиха обвиненията и заявиха, че силите им нямат артилерийски системи, с които могат да достигнат посочения район. Мисията на ОССЕ съобщи, че е изпратила "специален патрул в града за установяване на фактите". Министър-председателят на Украйна Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град провежда заседание на оперативния щаб във връзка със ситуацията в Мариупол. Според секретаря на Съвета за национална сигурност Александър Турчинов, отговорност за жертвите в Мариупол носи руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град заяви, че ще се обърне с молба към Организацията на обединените нации за свикване на заседание на Съвета за сигурност във връзка с обстрела на град Мариупол.

България призова страните в конфликта незабавно да прекратят враждебните действия и да изтеглят оръжията си съобразно договореностите от Минск. Опасяваме се, че последните тежки инциденти могат да застрашат бъдещето на процеса на мирно уреждане на кризата, се казва в изявление на българското Министерство на външните работи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3314 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.07 | 20:01

3
Путин е по-голям терорист от Осама Бин Ладен. Ще го видим в Хага.

2015.06.07 | 19:49

2
мама ви украйнски фашиси
БУТАЧА

2015.06.07 | 18:18

1
МАМА ВИ ДА ЕБA КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТЕРОРИСТИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини