Подготвяме промени в два закона за социално подпомагане, обяви Калфин (снимки)

  • 24 януари 2015 11:46

  • 3322
  • 5
Подготвяме промени в два закона за социално подпомагане, обяви Калфин (снимки)
© Пресцентър Министерство на труда и социалната поли

В момента разработваме промени в Закона за социалното подпомагане и в Закона за семейните помощи за деца. Това обяви по време на посещението си в Центъра за обществена подкрепа в община Раднево министърът на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Отворени сме към всякакви предложения от страна на експертите в сферата за социално подпомагане, които биха я подобрили, модернизирали и оптимизирали. Искаме да направим така, че парите за децата и семействата им, да достигнат наистина до тези, които се нуждаят от тях. Обмисляме и въвеждане на мерки, които да редуцират явлението „деца-раждат-деца“, съобщи социалният министър.

Пред екипа на Центъра, представители на Общината и работници от областната структура на Агенцията за социално подпомагане, министърът призова за повече активност и идеи, които да подпомогнат експертите в министерството при разработване на най-подходящите законови промени, съобщават от пресцентъра на социалното министерство.

Центърът за обществена подкрепа съществува от близо две години. Предназначението на Центъра е предоставянето на комплекс от безплатни социални услуги, насочени към деца и семейства в посока консултиране на деца с поведенчески проблеми и прояви, превенция на насилието, отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция чрез обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца от институциите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3322 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Info

2015.01.25 | 18:30

4
Да се покаже статистика, колко от родените деца през 2014 са българи, цигани, турци и чужденци. Америка показва тази статистика всяка година. От родените между юли 2010 и юли 2011 година в САЩ приблизително 4 милиона деца 50.4% са от етнически групи, които предишните поколения са определяли като „малцинства“. Преди две години процентът беше 48.6.

2015.01.25 | 18:31

5
ти с америка ли си го мериш бе и'диот - както бойка нонстоп си го мери с германците ..... баси лумпените има еййййй

2015.01.24 | 17:23

1
И Ахмед Доган има расово четириного от Бойко Борисов. Генерала изненада с чаровно кутре лидера на ДПС за 50-ия му рожден ден преди 6 г. В началото палето дивееше на воля в сараите в столичния кв. "Бояна" на ул. "Стар беловодски път". Очарован от подаръка, Доган кръсти кученцето Бойко. И Сокола, и гостите в Бояна се радваха на малкия палавник. Като поотрасна обаче, овчарката започна с белите. Чашата на търпението на Доган преля, когато хищната природа в кучето проговори и то подгони пауните в сарая. Птиците се разхождаха на воля в двора на комплекса. Четириногият пес обаче успя да догони един паун и го изяде.
Марияла

2015.01.25 | 07:02

3
Благодаря за инфото .

2015.01.24 | 17:24

2
И какво ме интересуват шизофренните изблици на един циганин от Бургас?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини