Дават пожизнена награда на заслужили българи

  • 24 януари 2015 06:48

  • 1955
  • 7
Дават пожизнена награда на заслужили българи
© Булфото

Личности с особени заслуги към България и нацията ще получават държавни пари. Парите ще се дават пожизнено всеки месец, еднократно или за срок от една до три години.  Това е записано в проект на наредба, подготвена от вицепремиера Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Максималният размер на парите за заслуги ще се определя всяка година със закона за бюджета. За 2015 г. месечната държавна награда ще бъде до 700 лв., а еднократните и срочните плащания - до 5000 лв., пише "Преса".

Те ще се отпускат за изключителни постижения и цялостен принос в различни области на обществения живот, за укрепване и развитие на гражданското общество, защита на човешките права и свободи и др.

Предложенията за отпускането на наградите ще се пращат до съответните министри, а те на свой ред ще назначават комисия за преценка. Тези предложения ще се правят от органи на централната и местната власт, научни организации, училища, юридически лица с нестопанска цел или инициативни комитети на граждани.

Министърът внася предложение за съответната награда в Министерския съвет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1955 7

Коментари 7

Добави коментар
Бойко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.01.25 | 10:05

7
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!
Държавата хранилка за отрепки

2015.01.25 | 07:00

6
Какви заслуги имат в тази умираща държава и кой му позволява на този Калфин да раздава държавни пари с лека ръка!Спрете с популизма бе политически извратеняци!
ЗОРО

2015.01.24 | 20:04

5
Навремето имаше активни борци с привелегии сега ще има други ,,заслужили''. Хората /обикновенните/ не са ли заслужили по добър живот или те са рая . За тях се сещат когато има избори. Нищо ново май не сме научили и нищо старо не е забравено

2015.01.24 | 16:27

2
сега има репресирани с превелегии и пенсии.

2015.01.24 | 16:27

4
Пълна порнография !Хора като учителите например с 40 г.стаж и 280 лв.пенсия-не заслужават ли !

2015.01.24 | 16:27

3
На времето имаше АКТИВНИ сега пенсия взимат РЕПРЕСИРАНИ .
banda

2015.01.24 | 10:03

1
useshtam kak skoro shte mi pisne i ste razdavam pojizneni paveta po kratuni na maloumnici, za da imate malko strah ot naroda

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини