Зимата се завръща през уикенда

  • 24 януари 2015 06:38

  • 9099
  • 1
Зимата се завръща през уикенда
© Булфото

Зимата, която ни скова в края на миналата и началото на тази година, ще се завърне с пълна сила през уикенда, прогнозират синоптиците.

Почивните дни, които чакаме с нетърпение за разходка със семейството, ще сложат край на пролетното настроение, което ни обхвана, заради високите температури през последните дни и ще ни затворят отново по домовете, пише "Новинар".

В събота и неделя облаците ще изместят слънцето, което избърза да се появи. На места ще вали, а на други дори ще трябва да извадят шапките и шаловете, защото ще завали сняг. Очаква се температурите да паднат с около 10 градуса и след като кажем сбогом на стигналите до 15 градуса температури, ще посрещнем новите, които ще са между 1 и 6 градуса. В София минималната температура ще е 3 градуса, а максимумът на термометъра ще е на 5-о деление.

По Черноморието ще е облачно, ще духа вятър и дори ще има нужда от чадъри. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, а максималните температури ще са между 8 и 11 градуса, на морската вода - около 6-8 градуса. Нависоко в планините нещата ще са малко по-снежни. Там освен че отново ще побелее, на 1200 метра живакът ще закове 2 градуса, а на 2000 метра - минус 1.

Ниските температури ще са придружени и от умерен югозападен вятър в планините от Западна и Централна България, а в източните райони на Стара планина – силен югоизточен вятър. В неделя също ще е дъждовно, в Предбалкана и по високите полета на Западна България – снежно, а температурите ще варират между 0 и 5 градуса. След зимните почивни дни в понеделник застудяването ще продължи, категорични са синоптиците.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9099 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.25 | 20:47

1
Нали събота е работен ден? Пак за почивка мислите!

Добави коментар

Водещи новини