Калфин: Всеки трябва да направи компромис за пенсионната реформа

  • 23 януари 2015 21:08

  • 2813
  • 6
Калфин: Всеки трябва да направи компромис за пенсионната реформа
©

За пенсионната система и реформа всеки трябва да направи някакъв компромис. Осигурителните вноски според мен трябва да се увеличат, както и годините за пенсиониране.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Няма как да се получи нещо с пълно съгласие. Моята работа е да сложа всички факти на масата. Аз не воювам, а поставям един проблем, който е важен за обществото. Всеки трябва да направи по нещо, за да имаме добри пенсии и стабилна система. Няма да станем нация от пенсионери. Проблемът е, че броят на работещите намалява. Не приемам начина, по който се случи идеята за частните пенсионни фондове. Сега нещата предстоят да се обсъдят и да бъдат подложени на обществен дебат. Това показва, че никой не клати никого. С тази реформа се дава възможност за право на избор. Аз самият не мисля да си местя вноската от частния фонд, но това не означава, че друг няма да го направи. Частните фондове имат шанс да се докажат, заяви още Калфин.

Решението за ТЕЛК-овете също подлежи на дебат. Заел съм с една сфера, която е много сложна. Целта ми е да направя по-добра и прозрачна. Не се учудвам, че има различни мнения. Мога да гарантирам, че до края на март ще има всички факти за пенсионната система, за да могат българските граждани да се запознаят с тях. От там нататък е работа на парламента, категоричен беше социалният министър. АБВ търси мостове. Обвиняват, че участваме в правителство с десни партии, но това се случва в 18 европейски страни, завърши Калфин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2813 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.06.10 | 14:11

5
умираме както ходим ... на 50 години работодателите не искат да те наемат, ами какво правим на 60 ... на 70?

2015.06.10 | 14:12

6
Споко, то с това застаряващо население ще останем само над 50 годишни. А защо не се захванат тея пичове с фирмите в сивия сектор, които осигуряват на минимална заплата а под масата дават 2-3 пъти повече. А фирмите който проибират печалба без да я отчитат !!!! ето къде са парите за пенсии, за здраве и какво ли още не. Нестава всеки да краде колкото може а простия народ да се чуди от къде да вземе лев да купи хляб.

2015.02.18 | 18:50

4
toz izrod nqma gram akul-i tikvata e sa6tia

2015.02.18 | 18:50

3
е, и на мен не ми се вижда правилно с част от моя труд да плащам на индивиди които се чудат как да ме ограбят още с измислени закони , не е редно печалбите на държавни фирми /построени и финансирани от пенсиони фондове / да се прибират от частни лица и да се довеждат до умишлени фалити , не е редно пенсионерите да плащат ддс върху храната , и още много други ; държавнически ; тарикатщини , а Вие Ни убеждавате че не водите война срещу Нас , не Ви вярвам

2015.02.01 | 17:53

2
kvi osigorovki kvi 5 lv ??? vdignete li godinite za pensia koi she dojivee za da ia vzema ???a koi she osigori rabota na starci na 70g-80g ??? ti da ne si shotlandec we ???

2015.01.24 | 14:01

1
Тоя смешник гледаше като нacpaн когато Тиквата съобщи, че ще краде парите от частните пенсионни фондове.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини