Танзания забрани шаманите

  • 23 януари 2015 15:04

  • 5972
  • 1
Танзания забрани шаманите
©

Властите в Танзания забраниха официално шаманите в страната в опит да спрат жестоките убийства на албиноси. Части от телата на хората с различна пигментация се използват за различни ритуали от вещици и шамани, пише в. "Новинар".

Последният скандален случай с отвличането на 4-годишно дете от дома му в региона Муанза беше миналия месец. Той стана повод за радикалното решение. Момиченцето, което все още не е открито, беше похитено от мъже, въоръжени с мачете.

Вярата в черни магии в Танзания е изключително силна и мнозина от местното население оправдават нещастията в живота си като неплодородна година, бедност или несполука в бизнеса с по-висшата намеса. В африканската страна годишно биват убити над 500 души, предимно албиноси, заради магии и други езотерични ритуали.

Според поверията в Танзания унищожението на белите негри предпазва от нещастие, а кръвта им лекува болести и носи пари, богатство и сполука в живота. За да влязат като съставна част от някое лекарство или талисман, телата на албиносите се разчленяват. Понякога е необходим само крак, но най-ценени са гениталиите, които трябва да се отделят от тялото, докато човекът е още жив.

Близките на убитите тъгуват не само заради жестокостта, но и поради факта, че трябва да циментират гробовете, за да не разграбят останките от телата на зверски убитите. Много трудно обаче е да се заловят и накажат виновниците за злодеянията, защото срещу рушвети и заради суеверия полицията ги покровителства.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5972 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
24

2015.01.30 | 18:52

1
А при нас им даваме и ефирно време.

Добави коментар

Водещи новини