Холандия: Да продължим със санкциите срещу Русия

  • 23 януари 2015 11:57

  • 1837
  • 3
Холандия: Да продължим със санкциите срещу Русия
© gettyimages

Санкциите срещу Русия трябва да бъдат продължени, каза холандският премиер Марк Рюте, предаде РИА Новости.

В същото време министър-председателят на западноевропейската държава подчерта, че курсът към втвърдяване на ограниченията, наложени от Европейския съюз, Норвегия, САЩ, Канада, Австралия и Япония, не е необходим.

Отговаряйки на въпрос дали санкциите срещу Москва трябва да бъдат запазени, Рюте бе категоричен: Непременно. Ограниченията не бяха наложени заради падането на Боинга в Източна Украйна, а заради събитията там и в Крим. Оттогава положението не се е подобрило. Така че аз съм убеден – санкциите не трябва да бъдат отменяни.

Малазийски самолет бе свален над района, където частите под командването на украинския президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември и проруските сепаратисти водят боеве, на 17 юли 2014 г. тогава загинаха 298 души, 192 от които са поданици на Кралство Нидерландия. Двете страни в конфликта си отправят взаимни обвинения за трагедията.

Рюте обаче не смята курсът към втвърдяване на санкциите за необходим. "Към днешна дата този въпрос не е включен в нашия дневен ред. Трябва много внимателно да се проучи ситуацията и да видим дали има подобрение или не. Засега обаче санкциите не трябва да бъдат ожесточавани и ограниченията трябва да бъдат запазени в сегашния си вид", заяви той.

Западът от март 2014 г. заради присъединяването на украинския черноморски полуостров Крим към Русия и намесата на Москва в украинската криза наложи редица ограничения върху търговията с най-голямата по територия държава в света. Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 през лятото подписа указ и наложи забрана за внос на храни и напитки от 33-те държави.

Днес представител на полските делови среди заяви, че в хладилните камери на централноевропейската страна се съхраняват 1 млн. тона ябълки. Причината е руското ембарго. Полша преди пласираше до 70% от ябълките си в Русия, коментира Интерфакс.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1837 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.05 | 21:54

3
На снимката: Холандеца в главата ми говори.:)))
блядь

2015.01.24 | 22:07

2
не надо! тук хлеб вече к купони. има канибали. стаят пожалаостя
ЕВТИНО

2015.01.24 | 22:07

1
Ще ядеме ябълки-супер !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини