Интернет ще изчезне, прогнозира шефът на Google

  • 23 януари 2015 11:28

  • 9264
  • 6
Интернет ще изчезне, прогнозира шефът на Google
© Getty Images/Guliver

Председателят на борда на директорите на компанията "Гугъл" (Googlе) и един от най-богатите предприемачи в света, Ерик Шмид, смята, че интернет в сегашния му вид ще изчезне.

По време на една от дискусиите на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, на въпрос какво ще е бъдещето на глобалната мрежа, той каза: "Аз ще отговоря много кратко - интернет ще изчезне. Ще има толкова много IP адреси, толкова много устройства, сензори, неща, които сте сложили върху себе си, с които можете да си взаимодействате, че ще престанете дори да го усещате. Това ще стане постоянна част от вашето присъствие", обобщи Шмид, цитиран от ТАСС.

"Вие виждате появата на толкова много мощни технически платформи, виждате как се променя, или ще се промени редът на доминиране или лидерството - наричайте го така, както искате - заради появата на мобилните приложения за смартфони. Сега е абсолютно невъзможно да се предскаже как ще изглежда инфраструктурата на тези приложения, защото се надига цяла нова кохорта от играчи, засилващи властта на смартфоните, които по същество не са нищо друго освен суперкомпютри", продължи той.

"В момента аз разглеждам този пазар като напълно отворен", каза още директорът на Google.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9264 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.01.27 | 13:39

6
Това лесно се прогнозира. При евентуална трета световна, след ядрена война няма да има оцелели , които да си ръчкат в мрежата.
съветски съюз

2015.01.27 | 13:39

5
Да да знаем и Америка ще се разпадне до година две после и ЕС ще се разпадне .............

2015.01.27 | 13:39

3
Първо ЕС докато опоскат всичко и после са янките. Гърция се усети бяга от ЕС, и англетата и те напускат кораба ама ще са добре докато янките им пускат по някое кокалче, баба нациска е в приключение, и почнаха от франсетата що досега беше спокойно, НО свършиха парите-свърши любовта, после италианците и т.н.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.01.27 | 13:39

4
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

2015.01.27 | 13:38

2
ГУГЪЛ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ, ИНТЕРНЕТ НИКОГА
Ron Jeremy

2015.01.27 | 13:38

1
Няма начин. Тогава къде ще гледам порно?

Добави коментар

Водещи новини