Apple патентова управление с поглед

  • 23 януари 2015 09:12

  • 1385
  • 1
Apple патентова управление с поглед
©

Apple патентова технология за управление на електронни устройства чрез движение на очите. Това означава, че бъдещите компютри, таблети и смартфони на компанията от Купертино вероятно ще се командват с поглед, пише в. "Монитор".

Притежателите на устройства с тази технология ще взаимодействат с интерфейса на OS X или iOS само като се взират в определени иконки на екрана. Положението на очите ще се определя с камери.

Патентованата от Apple технология предвижда също показване на визуални ефекти, в случай че очите на потребителя се задържат прекалено дълго върху дадено място на дисплея. В други ситуации елементи от интерфейса ще изчезват напълно.

Патентът описва начин, по който потребителите на бъдещите епълски устройства ще могат напълно да се избавят от ръчното въвеждане на информация. Курсорът и други елементи ще се управляват чрез поглед. Друга цел на патента е да противодейства на т.нар. ефект на Трокслер – когато потребителят дълго време гледа в една точка, останалите елементи от интерфейса могат частично или напълно да изчезнат от полезрението му.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
AJ4A

2015.01.28 | 10:02

1
...... а болшевишките отрепки от Кремъл отдавна са патентовали управление (държавно) в непрогледен мрак, тотална мизерия и пълно безправие!!!!

Добави коментар

Водещи новини