Стихотворение за метрото влезе в буквар за 1-ви клас

  • 22 януари 2015 15:01

  • 2400
  • 3
Стихотворение за метрото влезе в буквар за 1-ви клас
©

Стихотворение за софийското метро е включено в новото, преработено издание на буквара за първи клас на издателство "Просвета", съобщиха от издателството.

Издателите посочват, че преди да стигне до "Овча купел", софийското метро "мина" през буквара на първокласниците. Това обаче не е заслуга на "къртицата", на която й предстои да копае третия метродиаметър от "Овча купел" до ж.к. "Васил Левски", а на автора на "Просвета" - поета Владимир Попов. Така метрото заслужено получи своето място в т.нар. червен (заради корицата) буквар на "Просвета", посочват от издателството, цитирани от БТА. В урока за подземната железница децата ще научат значението и на други важни думи - тунел, влак, релси, перон, вагон.

Букварът на "Просвета" е единственият от сега използваните в училище, който за новата 2015-2016 година ще има ново, допълнено и преработено издание, одобрено със заповед на Министерството на образованието и науката. Осъвременяването на учебниците се налага, тъй като първите издания на използваните сега буквари са от 2002 г., а оттогава досега животът и действителността се променят с бързи темпове, отбелязват от издателството.

В новия вариант на "червения буквар" авторите са прибавили също нови художествени и занимателни текстове за четене, нови подходи, възпитателно съдържание и актуални за бита на детето места, явления и предмети. Една от основните промени е включването на шест нови упражнителни урока, единият от които е този за столичното метро.

Заедно с увеличаването на спирките на метрото, първокласникът вместо да "препуска" из учебния материал, по-често ще се спира и ще затвърждава наученото. Улеснено е и четенето, благодарение на ново графично обозначаване на сричките, звуковите и буквените модели, посочват от "Просвета".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2400 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
KAKA GINA

2015.04.22 | 09:28

3
-Ah, v metroto,ah v metroto,izvadiha mi s k-r okoto .
метромен

2015.04.22 | 09:27

2
божкееее, в белите страни ползват метро от преди 50 години и скоро ще почнат да летят с колите, а ние тепърва ще ги учим какво е метро, вагон, релси, траверси и перон.
мухааа

2015.04.22 | 09:27

1
Аз съм циганче обичам в таз родина да живея, в транспорта без пари се возя, ток, вода не плащам. Втори клас ще стана и ще се оженя за щерката на мама, 5 деца ще имам и помощи за тях ще получавам.

Добави коментар

Водещи новини