Спасиха две тийнейджърки, опитали да се самоубият

  • 19 януари 2015 21:48

  • 3266
  • 1
Спасиха две тийнейджърки, опитали да се самоубият
©

Две 15-годишни тийнейджърки са били спасени от лекарите във военноморската болница във Варна.

Едното се ядосало, че родителите му отказали да се съобразят с негово искане и изпило опаковка парацетамол. Другото момиче страдало от нещастна любов и изпило каквото намери в аптечката на родителите си. Двете тийнейджърки са стабилизирани в токсикологията на болницата. По същото време там била приета и 37-годишна жена, която посегнала на живота си също заради нещастна любов, пише „Труд”.

Състоянието на всички пациенти вече е стабилизирано. Няма риск за живота им, но е нужна работа с психолог и подкрепа от близките, за да преодолеят емоционалните си проблеми, обясни шефката на клиниката доц. Снежа Златева. Тя разкри, че от началото на годината в клиниката били лекувани още две деца, решили да се самоубият с лекарства. Всички подобни случаи се докладват на отдела за закрила на детето.

“Проверките ни почти винаги показват, че подрастващите са от здрави и грижовни семейства, а причина за поведението им е емоционалната нестабилност, често срещана на тази възраст. Такива са индикациите и при двете тийнейджърки, за които ни подадоха сигнал от токсикологията”, коментира шефката на отдела Ана Конукова.

Тя добави, че психолог и социален работник ще консултират двете момичета. Ще им бъде предложено и участие в извънкласни форми, с които да уплътнят пълноценно свободното си време и да възвърнат самочувствието си. Социална анкета предстои да бъде направена на други две непълнолетни варненки, станали майки през уикенда. “Радостно е, че въпреки крехката си възраст те са заявили, че искат да си отглеждат децата”, уточни Конукова. За разлика от тях пълнолетна проституираща наркоманка зарязала рожбата си и избягала от болницата часове след като родила миналата събота. Бебето е здраво, но е с много ниско тегло. След като наддаде на килограми, социалните работници се надяват да му намерят приемно семейство, където да бъде отгледано.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3266 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.20 | 09:39

1
заради магаренцето какви неща стават

Добави коментар

Водещи новини