Ислямисти хакнаха сайтове на институции в Румъния

  • 18 януари 2015 19:31

  • 1349
  • 0
Ислямисти хакнаха сайтове на институции в Румъния
©

Информационните системи на много държавни и религиозни институции в Румъния бяха подложени на хакерски атаки от ислямисти, каза прессекретаря на Службата за информация на страната Сорин Сава, съобщи от Нова телевизия.

Мощни хакерски атаки удариха сайта на Министерството на образованието, на много висши учебни заведения, както и официалния сайт на румънската патриаршия, добави той. Атаките не са засегнали инфраструктурата, осъществяваща защитата на националните интереси на страната.

За противодействие на подобни атаки властите възнамеряват да въведат по-усъвършенствани системи за защита на държавните органи, уточни прессекретарят.

Румънски хакери не веднъж са атакували интернет сайта на президента на страната, а също на Пентагона, на Националното управление на САЩ по аеронавтика и космически изследвания (НАСА), сървъра на британския кралски флот, редакциите на големи европейски вестници като английския "Дейли мейл" и френския "Монд". Въпреки взетите мерки досега не е установена личността на много от киберпрестъпниците.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини