Бъчварова: Съдебната реформа е ключът към успеха на управлението

  • 18 януари 2015 13:45

  • 1652
  • 5
Бъчварова: Съдебната реформа е ключът към успеха на управлението
© Булфото

Съдебната реформа е ключът към успеха на сегашното управление, каза пред БНР вицепремиерът Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Тя обясни, че коалицията не изключва отделните партии да създават собствено мнозинство в парламента по различните реформи.

Мисля, че има консенсус, че съдебната реформа трябва да се случи. Големите разминавания започват и ще продължат за начина, по който тя трябва да се случи. Има много интереси, които са заинтересовани от това състояние на съдебната система. Няма реформа, която да носи смисъл, без спрямо нея да има негативна обществена реакция. Смисълът на това политическо действие е да провокира някакво статукво на интереси и да се опита да го разруши. Даже с министър Иванов си говорихме, че това е началото на един дълъг процес, който ще има изключително много трудности. Но това, което виждам и от него, и от останалите, е изключително категорична воля да се захванем с тази работа.

ГЕРБ би се отказала да върви в коалицията, ако се окаже, че тя е спирачка за желаната политика, изтъкна вицепремиерът. Решението дали Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се кандидатира за президент може да бъде взето след година и половина, все още темата не е актуална, коментира Румяна Бъчварова:

Едно такова решение предстои, то в момента не е взето, то не е и важно. Ние имаме действащ президент и правителството има изключително много работа. Целта към момента е успешен цял мандат на това правителство.

Бъчварова подчерта, че посещенията на американския държавен секретар и британския външен министър са категоричен знак на подкрепа за сегашното управление и за премиера. По-успешни визити като че ли не сме имали, каза още тя.

Още преди втория мандат на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е показал на Вашингтон разграничението си от руските интереси в България, заяви още Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Според нея няма категорични доказателства за ползата от т.нар. проекти от „Големия шлем“, които Борисов е прекратил.

Затова логично се мислеше, че те са направени по начин, по който по-скоро биха имали ефект на политическо въздействие, на политическо присъствие, отколкото на съществена полза. И ядрената централа, и нека не забравяме „Бургас - Александруполис“, и „Южен поток“ – на практика се оказаха по-скоро с недоказани ползи, отколкото с категорични предимства, за да могат да бъдат избрани.

Според вицепремиера намаляването на числеността на администрацията е необходимо. Трябва обаче да се направи така, че тя да работи по-добре с гражданите и бизнеса, подчерта тя.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1652 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.01.18 | 18:45

5
Както винаги реформи няма да се направят никакви,само ще си наслагат своите хора на позиции,като изгонят други.Законите и сега са добри,но корумпираните и шуробаджанаците са много и недосегаеми,а тази система няма да се промени.

2015.01.18 | 17:05

2
vse za reformi v sadebnata vlast se govori ot godini,,,ne razbiram samo za kogo se pravat-za obiknoven balgain ili za mafioti..

2015.01.18 | 18:45

4
Правят се за умни хора а не за тези, които дори не пишат на кирилица.
do 2

2015.01.18 | 17:05

3
pravat se na umni za takiva kato teb ,sigurno,,,kiriliza za vas samo lizemerie,,
хх

2015.01.18 | 17:02

1
УПРАВЛЕНИЕТО ЗАВИСИ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА , А РУСИЯ НЯМА ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.... ТЕОРИИ...............

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини