Ген. Атанасов: Убийството в Пазарджик е заради нарушени икономически интереси (галерия+видео)

  • 13 януари 2015 09:16

  • 10492
  • 8
Ген. Атанасов: Убийството в Пазарджик е заради нарушени икономически интереси (галерия+видео)
©

Бих оприличил смъртта на Татяна Стоянова за пазарджишката община със смъртта на Ахмед Емин за ДПС, защото това е най-близкият човек до кмета на града. Според мен основната версия, по която трябва да се работи, е нарушени икономически интереси.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия ген. Атанас Атанасов, председателят на Вътрешната комисия в парламента. Хората в Пазарджик знаят, че общината се управлява тоталитарно. Там дълги години има мълчание, не се чува какво се случва. В същия момент има интересни обществени поръчки, публично-частно партньорство с имоти и така нататък, поясни още той. Преди около два месеца при мен постъпи много тежък сигнал за корупционни обвързаности между представители на МВР, общината и други кръгове в Пазарджик, всичко това покривано от местната съдебната власт. Този сигнал го изпратих на главния прокурор. Сигналът бе подписан от конкретен човек, собственик на фирма, чиято е смачкана чрез използване на власт, обясни Атанас Атанасов. Според него се вижда, че убийството е извършено професионално, поръчково, без никакви следи. Случаят е симптоматичен за местното управление в България и би следвало да бъде на вниманието на обществеността, на мнение е Атанасов.

Той коментира и изненадващата поява на Петко Сертов. Според него е несериозно 40 дни институциите у нас да се занимават със семейна драма като неговата. От самото начало отказвам да коментирам темата, защото съм на мнение, че държавата не трябва да се занимава с него. При условие, че няма никакви данни да е извършено престъпление по отношение на него и от него, защо се занимаваме с него, попита Атанасов. Вчера вътрешният министър представи идеите за административна реформа в МВР. Бяха съобщени много обезпокоителни данни. Нанесени са много тежки вреди на вътрешното ведомство от кабинета „Орешарски”. Тези теми обаче останаха встрани, а се занимаваме с Петко Сертов, коментира той.

От информацията, с която разполагам, съм убеден, че за България пряка заплаха за тероризъм от вътрешни сили няма. Ако има някакви рискове, те са свързани с преминаващите през страната ни бежанци, коментира още Атанасов. Вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. ще докладва пред депутати дали има терористични заплахи срещу страната ни. Той ще бъде изслушан от Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, съобщи Атанасов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10492 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.03.07 | 15:18

8
Прав е! Аз не знам, кой и защо точно я е убил, но знам, че община Пазарджик е свирепа корупция. Няма нито една държавна поръчка да не е купена. Не е лошо да се разследва. Ще дам жокер. Лицето Валентин Милтенов, бивш депутат е връзката.....

2015.02.16 | 08:16

7
Генерал всезнаеща лайнопръскачка пак се обади.

2015.01.14 | 00:23

2
то сигурно не само в община Пазарджик има такива "икономически обвързаности" между различните институции ...

2015.02.16 | 08:16

6
Навярно е във всяка община но в краина сметка кои каквото си надроби това и сърба на края това важи за всички корумпирани те знаят какво ги чака в края на краищата няма безплатен обяд!
555

2015.01.14 | 00:23

5
Тая скапана държава, няма оправия!

2015.01.14 | 00:23

4
ТАКА ЛИ БЕ ОСКОТЯЛ ПРОСТ ЦЪРВУЛ

2015.01.14 | 00:23

3
Постоянното присъствие от всезнайковци, нищопрайковци. Хората, които съсипват всичко до което се докосват, непрекъснато дават мнение и ценни съвети по медиите.

2015.01.14 | 00:23

1
V ciala Balgaria ima takiva korupcionni shemi s tia evrofondove,che napravo mi se povrashta.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини