Сменят ръководства на държавни болници при лош подход на управление

  • 09 януари 2015 15:32

  • 2548
  • 4
Сменят ръководства на държавни болници при лош подход на управление
©

Навсякъде, където има нужда, където подходът на управление е лош, ръководствата на държавните болници и други здравни институции ще бъдат сменени.

Това заяви на пресконференция министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Запитан дали се очаква законова промяна за тютюнопушеното на закрито, министърът бе категоричен, че това няма да се подкрепи.

Според него отделен е въпросът доколко ефективни са досегашните превантивни мерки за намаляване на пушенето и най-вече сред децата и младите, като това трябва да става без са засилват рестрикциите и полицейщината.

Нужно е цялостно усилие на обществото в тази насока, далече сме от идеята за екстремни решения, които различни групи в този спор защитават, каза здравният министър, цитиран от БТА.

Лекарският съюз, Здравната каса и Министерството на здравеопазването още от началото на годината работят по остойностяването на заболяванията в рамките на основния пакет на Касата, добави Москов.

Става въпрос за група болести, които са причина за около 92 на сто от инвалидизацията, смъртността и продължителността на живота на българите.

По думите му всяка от тези патологии - на сърдечно-съдовата система, съдово-мозъчните болести, онкологичните, заболяванията на белодробната система, както и детското и майчиното здравеопазване, ще бъде преостойностена. Всеки здравноосигурен българин ще може да ползва здравна помощ по тях относително без лимит, твърди Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

В допълнителният пакет на Здравноосигурителната каса ще бъдат включени заболявания, които влизат в листа на чакащите. Тоест болнична и доболнична помощ, която се е оказвала до момента на всеки здравноосигурен, няма да бъде отказвана, но ще бъде в рамките на определен брой случаи и ще бъде свързана с възможността за допълнително доброволно здравно осигуряване.

Третият пакет на Касата - Спешният, има две цели, обясни още министър Москов и обясни, че ясно ще се регламентира какво представлява спешното състояние.

Времето, в което част от българското общество ползва всички привилегии на това, което ние плащаме през данъците и осигуровките си, трябва да приключи, смята здравният министър. Той припомни, че здравното осигуряване е задължение по закон на всеки български гражданин.

До средата на тази година моделът на реформата в здравеопазването ще бъде готов в конкретика, когато ще е готова и промяната в частта от заболяванията, които в момента задължително се лекуват в болница, каза още Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Последвайте канала на

2548 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
хх

2015.01.13 | 21:10

4
Ами почвай бе Москов, какво чакаш. Най-голямата болница в България е УМБАЛ "Св.Георги" в Пловдив.Там цари страховита корупция.Главен далавераджия е директора джамбазов, турчин , който някога беше в ГЕРБ, но отдавна се прехвърли в дпс и оттогава корупцията достигна невиждани висоти. Заместникът му Мавров е известен като г-н 20% .Не стига че крадат брутално, но и отдавна са абдикирали от управлението на болницата и там царят хаос и анархия. Днес никой не знае колко са натрупаните дългове, но явно са над 100 милиона и понеже болницата е 100% държавна, това на практика е държавен дълг.Болницата е в реален фалит, трупа нови дългове и това не прави впечатление на никого, но после всички ще плащаме. Събуди се д-р Москов и действай!!!
1234

2015.01.12 | 19:11

1
абе човек ти ако чакаш москов да сврши работа все едно да получиш от ку.рва запис.този е пълен простак некадърник и лаладжия.и накрая пак СТАНИШЕВ ще е виновен
Българин

2015.01.12 | 19:11

3
В коя болница в България има мениджърски екип за управление и логистичен отдел. Тези две звена като липсват става точно така.Как един лекар ще управлява болница,та той е учил само да лекува. Кога ще се вземат мерки...за нашето здраве....

2015.01.12 | 19:11

2
Страната не върви на добре,ама никак.Крайно време е, закона да застане над всичко и всички.Да не се делят на наши и ваши,а да заработи държавността и върховенството на закона.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини